Ingen klubber har spilt på samme stadion i så lang tid som denne gjengen

Turf Moor, Burnley, England
Foto: Johannes Strand

Johannes Strand

9. januar 2020

BurnleyPremier LeagueStadioner

Bramall Lane er den eldste stadion i britisk fotball, men ingen har spilt lengre på samme sted enn Burnley.

Helt siden 1883 til i dag har Burnley spilt på Turf Moor. Det var året etter at fotballklubben ble stiftet. Ingen andre klubber har spilt på samme stadion i så lang tid i strekk. Det er den lengste sammenhengende perioden i Storbritannia.

Saken fortsetter under videoen

Noe nytt, noe gammelt

Stadion ble opprinnelig bygd helt tilbake i 1833. Da var det hjemmebanen til Burnley Cricket Club. Siden 1883 har det imidlertid kun vært fotballstadion til Burnley Football Club. Kallenavnet til stadion er The Turf.

I dag fremstår Turf Moor noe uferdig ut. Dette er fordi to av fire tribuner ble betydelig oppgradert på 1990-tallet, mens de to andre er fra henholdsvis 1969 (David Fishwick Stand) og 1974 (The Bob Lord Stand). James Hargreaves Stand, som er den største langsiden i dag, ble åpnet i 1996. Samme år ble Jimmy McIlroy Stand åpnet (største kortsiden). Disse to tribunene består av to etasjer.

Over 50 000 tilskuere

Klubben har imidlertid planer om å investere i en ny større oppgradering av stadion. Per i dag er kapasiteten på Turf Moor 22 546. Rekorden er imidlertid på 54 775 tilskuere. Den er fra 1924, da Huddersfield Town kom på besøk i en FA Cup-kamp. Med en oppgradering av stadion vil naturligvis kapasiteten øke betraktelig.

Klubben har oppgradert treningsanlegget Gawthorpe sitt betraktelig de siste årene. Gressmatta på Turf Moor ble også skiftet ut for noen år tilbake.

Faktisk har det blitt spilt en landskamp på stadion. Den gikk av stabelen i 1924. England møtte Wales på Turf Moor det året.

Visste du at?

Burnley ble opprinnelig startet som en rugbyklubb ved navn Burnley Rovers i 1881 og spilte på Calder Vale Arena. Året etter ble klubben en fotballklubb, og i 1883 ble Turf Moor hjemmebanen deres.

Foto: Johannes Strand