– I dag er ikke fotball eller fotballkamper viktig i det hele tatt

Jürgen Klopp og Ole Gunnar Solskjær, Liverpool og Manchester United, England
Foto: Action Plus / David Blunsden

Jørgen Haug

13. mars 2020

ArsenalChelseaLiverpoolPremier League

En rekke profiler i Premier League har kommet med sin støtte til beslutningen om å utsette turneringen i minst tre uker. I et åpent brev på Liverpools offisielle hjemmeside maner Jürgen Klopp til å vise solidaritet.

– I dag er ikke fotball eller fotballkamper viktig i det hele tatt. Hvis det er et valg mellom fotball og resten av samfunnet, er det ingen konkurranse. Virkelig ikke, skriver Liverpool-manageren til sine supportere. 

Saken fortsetter under videoen

– Sett egen helse i første rekke. Ikke ta noen sjanser. Tenk på de sårbare i samfunnet vårt og vis all mulig medfølelse for dem. Vennligst pass på deg selv og hverandre, avslutter Klopp.

Arsenal-spillere med støtte

Arsenals playmaker Mesut Özil stiller seg bak beslutningen:

– Fotball betyr ingenting nå. Helsa og velværet til alle sammen er veldig mye viktigere enn alt annet. Folkens, ta de forholdsreglene dere kan – vær bevisst og hensynsfull med alle, spesielt de som er i faresonen, skriver Özil på Twitter. .

– Mens vi kommer oss gjennom dette globale problemet, må vi ikke glemme å takke alle i helsevesenet rundt om i verden, som hjelper til for å forhindre at dette viruset sprer seg. De er under enormt press de nærmeste ukene og fortjener vår respekt og takknemlighet, avslutter Arsenals nummer 10.

Forsvarsspiller i Arsenal, Shkodran Mustafi, stiller seg bak avgjørelsen og lagkameraten:

– Dette er større enn fotball. Det er så viktig at vi nå gjør alt vi kan for å stoppe viruset. Vennligst følg instruksjonene av myndighetene og unngå alt som kan sette deg, dine venner og familie i fare. Vær trygg og frisk, skriver Mustafi på Twitter.

Koronasmittet spiller med hilsen

Sky Sports har publisert en videohilsen fra Chelseas koronasmittede kantspiller Callum Hudson-Odoi på Twitter:

– Hei folkens. Som dere kanskje vet, fikk jeg påvist virussmitte for et par dager siden. Jeg føler meg bedre nå, og følger instruksjonene fra helsevesenet og isolerer meg selv de nærmeste dagene. Håper å se dere alle snart, og ser frem til å være tilbake på banen veldig snart. Ta vare på hverandre, sier Hudson-Odoi.

Foto: Action Plus / David Blunsden