Hva gjør du nå, Djibril Cissé?

Foto: Лаут Екатерина/Wikipedia

Jørgen Haug

23. september 2020

AuxerreLigue 1LiverpoolMarseillePremier League

Franskmannen var med på å vinne både Champions League og FA-cupen for Liverpool. Nå har han suksess på en helt annen arena.

Det hele startet i franske Auxerre på slutten av 1990-tallet. Den 20. mars 1999 fikk Djibril Cissé sin debut i Ligue 1 hjemme mot PSG. Det ble starten på en lang og innholdsrik karriere for den franske angrepsspilleren.

Saken fortsetter under videoen

Han huskes kanskje best for de elleville hårsveisene og tatoveringene, men han oppnådde også mye på banen. Han fikk 41 landskamper for Frankrike – deriblant VM-sluttspill i 2002 og 2010, som for øvrig endte med fransk fiasko ved begge anledningene.

Scoret i CL-finalen

Bedre gikk det i Champions League-finalen for Liverpool mot AC Milan i 2005. Cissé entret gressmatta fem minutter før slutt av den ordinære spilletiden. Franskmannen var en drøy halvtime senere sikker fra straffemerket da Liverpool vant straffekonkurransen og sikret et comeback for minnebøkene.

Ett år senere scoret han det viktige 1-2-målet i FA-cupfinalen mot West Ham, som i likhet med CL-finalen endte 3-3 og med Liverpool-seier etter straffesparkkonkurranse.

FA-cupfinalen ble for øvrig Cissé sin siste opptreden i Liverpool-drakta. Ferden tilbake til Frankrike – denne gang til Marseille.

DJ-Cissé

Omtrent nøyaktig 20 år etter debuten for Auxerre valgte Djibril Cissé å legge skoene på hylla sommeren 2019. Da hadde han lagt bak seg hele 12 seniorklubber i syv forskjellige land.

Nå gjør 39-åringen karriere i en annen bransje. Franskmannen prøver nå lykken som DJ. Ifølge hans egen Instagram tar han oppdrag både i Frankrike og Hellas.

Dermed kan du med rimelig sikkerhet anta at hvis du ser en DJ som ligner på Djibril Cissé på en nattklubb i for eksempel Aten, så er det sikkert den samme fyren som scoret på straffespark i Champions League-finalen i Istanbul i 2005.