Her er Arsenals oppsiktsvekkende statistikk

Arsenal, Chelsea, England
Foto: REUTERS / EDDIE KEOGH

Isak Brønseth

4. februar 2020

ArsenalPremier League

Arsenal har nå 13 uavgjortresultat i Premier League denne sesongen. Forrige ligaseier kom så langt tilbake som 1. januar.

Sett bort fra to seire mot Leeds United og Bournemouth i FA-cupen, har de siste fire ligakampene endt med uavgjort for London-klubben. Motstanderne i disse kampene har vært Crystal Palace, Sheffield United, Chelsea, og Burnley. Mot sistnevnte endte det 0-0 på Turf Moor forrige søndag.

Saken fortsetter under videoen

Liten forskjell på hjemme- og bortebane

13 uavgjortresultat er flest i ligaen. Arsenal befinner seg på 10. plass på tabellen. På plassen over dem ligger Everton, som har spilt nest mest uavgjort med elleve kamper. «The Gunners» har sanket 17 poeng på hjemme på Emirates Stadium, og 14 poeng på bortebane. Det er dermed en ganske marginal forskjell på poengfangsten deres på hjemmebane sammenlignet med kamper på bortebane.

Statistikken lyver ikke

I tillegg slipper Arsenal i gjennomsnitt inn nesten like mange mål som de scorer. Målsnittet deres per kamp ligger på 1,3. Snittet på innslupne mål per kamp er et lite hakk høyere på 1,4. De har holdt nullen fem ganger på 25 kamper. To av disse kampene har endt med 0-0. Noe som er enda mer oppsiktsvekkende er at seks av deres 13 uavgjort-kamper har endt med resultatet 2-2. Laget befinner seg ti poeng under byrival Chelsea på 4. plass og Champions League-spill neste sesong. Manager Mikel Arteta uttalte etter helgens kamp at han i alle fall ser fremgang i én fase av spillet deres:

– Måten guttene forsvarte seg på var veldig bra og jeg synes vi har hatt stor framgang når det gjelder det å ikke slippe til for mange sjanser, sa han.

Nå gjenstår det å se om Arsenal også kan få skikk på angrepsspillet, og etter hvert vil klatre på tabellen.

Foto: REUTERS / EDDIE KEOGH