Har vært ute med skade siden slutten av november – nå er midtbanespilleren kampaktuell igjen

Harry Kane, Fabinho, Joel Matip, Liverpool og Tottenham, England
Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters

Jørgen Haug

18. januar 2020

LiverpoolPremier League

Fabinho måtte forlate banen med en ankelskade etter kort tid i Champions League-kampen mot Napoli 27. november. Den brasilianske midtbanegeneralen har siden den tid vært utilgjengelig for spill. Nå ser det derimot ut til at Klopp kan ta med Liverpools nummer 3 til møtet med Manchester United på Anfield.

I høst valgte Klopp å fordele mye av belastningen midtbanespillerne. Fabinho var derimot et unntak og spilte det aller fleste kampene fra start. Med sin ro og evne til å kontrollere banespillet i kampene ble det vanskelig å la han være ubenyttet reserve. Han spilte så godt at mange med hjerte for Liverpool ble bekymret for hvordan det ville gå uten midtbaneeleganten.

Saken fortsetter under videoen

Nå har det i ettertid vist seg at fraværet av Fabinho ikke satte en nevneverdig stopper for Liverpool-toget, men Jürgen Klopp er nok uansett glad for å ha brasilianeren tilbake.

Matip tilbake i trening

Joel Matip startet sesongen som Virgil van Dijks makker i midtforsvaret til Liverpool før han ble skadet i slutten av oktober. Motstanderen het faktisk Manchester United sist Joel Matip var på banen i Premier League. Nå er han ventet tilbake i kamptroppen i helgens omvendte oppgjør mot rivalen fra Manchester.

– Joel og Fabinho trente helt normalt i går (torsdag) og dagen før. Det betyr at de mest sannsynlig blir med i kamptroppen, sa Klopp til pressen på fredagens pressekonferanse i anledning helgens storkamp.

Så gjenstår det å se om tyskeren velger å gjøre noen endringer etter 12 strake triumfer i serien.

 Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters