Han tar over som manager for Newcastle

Eddie Howe
Foto: Tanya Hart/Wikipedia

Isak Brønseth

8. november 2021

NewcastlePremier League

Newcastle United har ansatt Eddie Howe som manager. 43-åringen erstatter Steve Bruce i sjefsstolen på St. James’ Park.

Bruce fikk sparken etter at laget tapte 3-2 på hjemmebane mot Tottenham Hotspur i åttende serierunde i Premier League. Mandag 8. november bekreftet Newcastle United på sin hjemmeside at Eddie Howe blir hans etterfølger.

Saken fortsetter under videoen

Howe var tidligere manager for Bournemouth, som han trente i to perioder. Først i tre år fra 2008 til 2011, og deretter i åtte år fra 2012 til 2020. Mellom disse oppholdene var han også manager i Burnley.

Skal ta laget oppover på tabellen

Newcastle har ikke fått noen god start på årets sesong i Premier League. Etter elleve runder ligger laget nest sist på tabellen med kun fem poeng. Kun nyopprykkede Norwich City er under dem med dårligere målforskjell.

«The Magpies» er også det eneste laget i den øverste divisjonen som fortsatt har til gode å vinne en kamp så langt. I helgen måtte de nøye seg med uavgjort borte mot Brighton & Hove Albion.

Ansettelsen av Eddie Howe kan ses på som det første grepet i en lengre prosess for å bedre tilstandene i klubben etter at et konsortium som ledes av den Saudi-arabiske staten kjøpte opp Newcastle i oktober.

Howe har signert på en kontrakt som varer fram til sommeren 2024.

Les også:

Sparket manageren rett før kamp: Sander Berges tidligere sjef tar over