Han blir Uniteds nye kaptein etter Young-exiten

Marcus Rashford og Harry Maguire, Manchester United, England
Foto: Reuters / JASON CAIRNDUFF

Morten Haugdahl Lie

18. januar 2020

Manchester UnitedPremier League

Ole Gunnar Solskjær bekreftet på fredagens pressekonferanse at Harry Maguire er lagets nye kaptein.

Dette skjer som en konsekvens av at Ashley Young som har vært kaptein så langt denne sesongen, er på det nærmeste klar for Inter. Ifølge Solskjær kunne flere av spillerne tatt over kapteinsbindet etter Young.

Saken fortsetter under videoen

– Harry har vært en lederskikkelse i garderoben helt siden han kom til klubben. Han har også vært kaptein i flere kamper tidligere denne sesongen. Jeg har blitt imponert over lederegenskapene til Harry, så han vil fortsette å bære kapteinsbindet, fortalte Solskjær.

Maguire skal nå bære det samme kapteinsbindet som legendene Roy Keane, Paul Scholes og Wayne Rooney har gjort før ham.

– Marcus (Rashford) er en ung gutt, men også David (De Gea) har vært kapteiner tidligere denne sesongen. Vi bestemte oss imidlertid for Harry.

Første kamp som permanent kaptein for Harry Maguire, er mot Liverpool på Anfield førstkommende søndag. Sist Maguire spilte på Anfield var med Leicester i februar 2019. Da satte han inn 1-1 målet som sørget for poengdeling. Det er også siste gang Liverpool avga poeng på Anfield.

Manchester United ligger før denne runden på femteplass i Premier League. Det er kun fem poeng opp til Chelsea på fjerdeplass som gir en Champions League-plass.

Fikk du med deg denne?

United-kapteinen forlater klubben likevel – stormet vekk fra trening

Foto: Reuters / JASON CAIRNDUFF