Han blir i klubben. Så mye betaler United for å beholde spissen sin

Ole Gunnar Solskjær
Foto: Reuters / Phil Noble

Johannes Strand

2. juni 2020

Manchester UnitedPremier League

Denne uka ble det klart at Odion Ighalo blir værende i Manchester United. Nå meldes det om at United betaler omkring 10 millioner pund for avtalen.

Det melder Chris Wheeler i Daily Mail.

Saken fortsetter under videoen

Mandag denne uka kom den endelige beskjeden. Odion Ighalo blir i Manchester United. Det bekreftet klubben selv. Norske Nettavisen var blant de første som omtalte saken.

I utgangspunktet var Ighalos låneavtale over 31. mai, men nå er avtalen forlenget til 31. januar. Klubben har ikke en opsjon for å kjøpe spilleren etter den datoen.

United betaler 6 millioner pund for låneavtalen. I tillegg skal de betale 130 000 pund i uka til Shanghai Shenhua, som er en del av lønna hans i klubben. I Kina tjener han nemlig 300 000 pund i uka.

Totalt blir låneavtalen kostende rundt 10 millioner pund.

Det var lenge snakk om at kineserne tilbød han en kontrakt som skulle vare ut 2024 med en lønn på 400 000 pund i uka. Dette ble det enn så lenge ikke noe av. Nå har han en kontrakt med den kinesiske klubben som varer ut 2022.

Flere ganger har han fortalt at United er favorittklubben hans.

Før koronaviruset stoppet all fotball, ble det fire mål på åtte kamper for nigerianeren. Han startet kun tre av disse åtte kampene.