Graeme Souness om Pogba: – Det hadde vært barnemat å spille mot ham

Paul Pogba, Manchester United
Foto: REUTERS / PHIL NOBLE

Morten Haugdahl Lie

14. april 2020

Manchester UnitedPremier League

Franskmannen har måttet finne seg i kritikk fra Graeme Souness ved flere anledninger de siste sesongene. Nå tar Paul Pogba bladet fra munnen.

Pogba har slitt med skader nesten hele sesongen og ryktene om et klubbskifte har haglet i flere år. Kritikken av franskmannen har også kommet med tette mellomrom, spesielt fra Liverpool-legende og Sky Sports-ekspert, Graeme Souness.

Saken fortsetter under videoen

Det ble et tema i SkySports’ eget studio tidligere denne sesongen da United spilte borte mot Everton på Goodison Park. Pogba var skadet på dette tidspunktet.

– Paul Pogba .. jeg ser ham danse i et bryllup, jeg ser ham spille basketball og det var et eller annet annet også. Kynikeren i meg tenker at han ikke ønsker å være i Manchester United. Hvordan kan du ikke ville spille for Manchester United, spurte Souness i studio.

Seansen gikk så langt at studiovert Dave Jones måtte avbryte skotske Souness.

– Vi kan ikke kritisere Pogba selv når han ikke spiller, Graeme, sa Jones, før han fortsatte sendingen.

Bisart

Tidligere Liverpool-spiller, Stan Collymore, tyr til sin twitterkonto om sine tanker rundt all kritikken fra Souness i retning Pogba.

– Det er bisart at Pogba spinner rundt i Souness’ hode 24/7. Han har ikke spilt for United på fire måneder, det er 11 til 14 andre United-spillere å snakke om, men det er en spiller som ikke har spilt siden i fjor, som er mest viktig, spurte Collymore på sin twitterkonto.

Visste ikke hvem han var

Paul Pogba var gjest i siste episode av Manchester Uniteds egen offisielle podcast. Der ble temaet tatt opp for franskmannen.

– Jeg visste ikke hvem han var, skal jeg være ærlig, sa Pogba, da programlederen Sam Homewood foreslo at Pogba burde sende Souness et bilde av seg selv med VM-trofeet, da temaet rundt hans største kritikere kom opp.

– Jeg fikk høre at han var en stor spiller, og slike ting. Jeg hadde sett ansiktet, men navnet var ukjent. Jeg ser fotball på TV, men jeg hører ikke så mye på analysene etter kampene. Jeg liker å se fotball.

– Jeg får høre fra folk at det er noen som snakker om meg, og sier jeg gjør ulike ting. En dag skal jeg møte dem, og da skal jeg spørre dem om dette. Selv da jeg trente meg opp, så fikk jeg høre ting om meg, og da tenker jeg «altså, jeg driver bare med gjenopptrening», skjønner du, spurte franskmannen.

– De må få lov til å snakke. For meg, så er det deres jobb å snakke. Jeg er vant med det, jeg bryr meg ikke, avslutter United-stjernen.

Ikke fornøyd med Pogba

En annen Liverpool-legende, Jamie Carragher, er derimot ikke fornøyd med uttalelsene til Pogba.

– Når du er en fotballspiller, så er det visse andre spilleres mening du burde respektere, og du må kunne ta kritikken. Så å uttale at han ikke visste hvem Graeme Souness er synes jeg er et slag under beltestedet, sa Carragher til SkySports.

Souness har også fått med seg uttalelsene til Pogba, men tar det med en dose humor.

– Jeg synes det er greit. Jeg tenker på det eldste argumentet i fotball: sleng vinnermedaljene dine på bordet. Pogba har absolutt alt som skal til for å bli en toppspiller. Han er atletisk, fantastisk teknisk . Men hans oppførsel er det stikk motsatte av min. Han går ut der og tenker «jeg skal vise alle hvor lur jeg er i dag, og være banens store stjerne».

– Min innstilling, og slik jeg ble opplært, var «gå ut der og jobb hardere enn han du spiller mot, og det se hvor langt det tar deg». Det hadde vært barnemat å spille mot ham, forklarte Souness.