Gikk fra jubel og tidenes vår i Liverpool til null i inntekt. Nå er byen en spøkelsesby

Foto: David Blunsden/Action Plus (hovedbilde)/Skjermdump, DN.no

Johannes Strand

10. april 2020

LiverpoolManchester UnitedPremier League

Dagens Næringsliv skriver om den store forvandlingen i Liverpool etter at koronaviruset kom til den fotballgale byen i England.

Dagens Næringsliv har en større reportasje i papiravisa onsdag og på deres nettavis (krever innlogging) om Hotel TIA i Liverpool.

Saken fortsetter under videoen

Syv norske Liverpool-supportere gikk for få år siden inn med penger og investerte i en av sine store drømmer: Et eget hotell i den fotballgale byen.

Etter fjorårets Champions League-triumf, går det mot tidenes første Premier League-mesterskap for den engelske storklubben. Men med koronaviruset er det knyttet stor usikkerhet til hvordan det hele vil ende. Blir sesongen fullført? Avsluttes den som tabellen er nå? Annulleres hele sesongen? Enn så lenge vet man fint lite om hva morgendagen bringer. Men for supporterne som åpnet Hotel TIA har hverdagen blitt snudd på hodet.

– Vi har gått fra det som skulle bli tidenes vårsesong til å ha null i inntekt. Nå er Liverpool en spøkelsesby, sier hotelldirektør Jostein Ansnes til Dagens Næringsliv.

Investorene har brukt ti millioner kroner på hotellprosjektet. Familiene til Ansnes og Tage Herstad drifter det hele. Faktisk stammer ideen fra et nachspiel for noen år tilbake.

Mange tusen anglofile nordmenn er berørt av koronaviruset. Dagens Næringsliv skriver at ifølge Supporterunionen for britisk fotball er over 120 000 nordmenn medlem av en supporterklubb.

Nordmenn bruker ifølge avisa over en halv milliard kroner på fotballreiser i året. Her er det snakk om 50 000 reiser. Liverpool og Manchester United er ikke overraskende nok de mest populære klubbene i Norge.