Gamsten om eks-manageren: – Han sparket ned og plantet albuer i sine egne spillere på trening

Foto: Paolo Camera/Wikipedia

Jørgen Haug

21. april 2020

BlackburnPremier League

Morten Gamst Pedersen gjestet nylig Kasper Wikestad og TV 2-sportens Premier League-podkast. Der fortalte han hvordan det var å ha Paul Ince som trener i Blackburn.

Paul Ince huskes best for å være en arrig midtbaneterrier for blant annet Manchester United og Liverpool. Han er en av få som har spilt i begge klubber – i Premier League-æraen er det bare han og Michael Owen. Han ble også den første fargede kapteinen for England.

Saken fortsetter under videoen

Relativt kort tid etter spillerkarrieren fikk han prøve seg som manager for Morten Gamst Pedersen og Blackburn. Han ble ansatt sommeren 2008, men fikk sparken før jul samme år etter kun 13 poeng på 17 seriekamper.

Deltok på trening

Gamst Pedersen forklarer i podkasten noe av grunnen til at Ince hadde manglende suksess som manager for Blackburn:

– Han kunne plutselig hive seg med på trening, og da ble han veldig overivrig. Han ble passe gal, sparket ned folk og en gang plantet han albuen i ansiktet mitt på trening.

Ince hadde et vinnerinnstinkt som tok fullstendig overhånd, ifølge «Gamsten»:

– Dagen før kamp spilte vi alltid små-banespill, og da ble han alltid med. Vi stoppet aldri hvis hans lag lå under. Han måtte aller helst vinne eller til nød spille uavgjort. Vi endte ofte opp med å spille i 30-40 minutter dagen før kamp. Han så bare helt rødt, ler den norske dødballspesialisten.

Litt for tidlig

Gamst Pedersen mener at Paul Ince kom litt for tidlig inn i managergjerningen.

– Jeg tror han kom litt for tidlig inn i Premier League. Han hadde ikke nok ballast med seg før han tok fatt på oppgaven. Han var definitivt en fantastisk spiller, men jeg tror ikke han passet helt som manager. Han burde i alle fall hatt med et bedre team rundt seg om han skulle oppnådd suksess.

Siden Blackburn-exiten har Ince prøvd seg som trener med varierende hell i både MK Dons og Notts County. Hans foreløpig siste managerjobb var i Blackpool, hvor han var manager i underkant av et år. I januar 2014 var han ferdig i klubben, og har siden ikke hatt flere jobber som manager.

Hør hele podkasten med Morten Gamst Pedersen her.