Full forvirring rundt Arsenal-spillerens fremtid

Foto: Tânia Rêgo/Wikipedia

Jørgen Haug

28. mai 2020

ArsenalPremier League

Da David Luiz gikk fra Chelsea til London-rival Arsenal i fjor sommer ble det rapportert at brasilianeren skrev under på en toårskontrakt. Nå meldes det at midtstopperens kontrakt går ut allerede i sommer.

Det skriver Sky Sports. Det skal ikke vært igangsatt nye kontraktsforhandlinger. Dermed kan David Luiz sitt opphold i Arsenal gå mot slutten. Med mangel på Champions League-inntekter, dyre innkjøp i forrige sommervindu og den pågående koronakrisen er det ventet at Arsenal vil forsøke å spare penger i tiden fremover.

Saken fortsetter under videoen

Ønsket av manageren

Manager Mikel Arteta skal på sin side være svært interessert i å beholde den rutinerte midtstopperen. Luiz har vært fast inventar i startoppstillingen for Arsenal siden Arteta tok over. Brasilianeren har startet 14 av 15 kamper i Arteta-æraen.

Luiz selv skal også være interessert i å forbli i London, men har ikke tenkt å avslutte karrieren i London.

I et intervju med den brasilianske TV-kanalen SporTV tidligere denne måneden, ga midtstopperen uttrykk for at han ønsker å avslutte karrieren i Benfica – klubben han spilte for mellom 2007 og 2011.

– Jeg har alltid sagt at jeg ønsker å avslutte karrieren i Benfica. Jeg elsker klubben, og drømmer om å gå ut på Estadio da Luz i deres farger.

PS! Premier League-klubbene har lov til å signere korttidskontrakter for spillere som har kontrakt som går ut 30. juni. Fristen for enighet blant klubb og spiller er 23. juni. 

Fikk du med deg denne saken?

Hadde ingen planer om å bli proff. Ble likevel første nordmann i både tysk og engelsk toppdivisjon