Fotballekspert med oppsiktsvekkende løsning på koronaproblemet

Foto: Austin Osuide / Wikipedia

Morten Haugdahl Lie

2. mai 2020

Premier League

Sky Sports fotballekspert, Gary Neville, mener de gjenstående kampene i Premier League kan og bør spilles, men ikke på balløya.

Neville er kritisk til om miljøet i Storbritannia, der 26 771 mennesker har omkommet på grunn av koronaviruset, er trygt nok til å huse konkurransedyktig fotball, selv bak lukkede dører. Han har foreslått en alternativ plan som innebærer å spille de gjenværende kampene i et land med sterile koronavirus-forhold.

Saken fortsetter under videoen

– Hvis Premier League virkelig mener alvorlig med å spille ferdig kampene i trygge omgivelser, bør de spille kampene på to eller tre steder som er innen tre eller fire timer fra dette landet og som er fri for koronaviruset.

– De kan ta med Premier League-spillere, kringkastere og medier over. Sette alle i karantene i en uke eller to og deretter spille kampene i et miljø som har bevist at det kan håndtere dette viruset. Det er et par plasser i Europa som ikke er rammet av koronaviruset og som kan håndtere Premier League-avslutningen, forteller Neville.

Klubbene vil fullføre

Fredag ble det avholdt nok et møte angående denne Premier League-sesongen. Møtet varte i hele fire timer, ifølge Daily Mail. Fortsatt skal klubbene ha et ønske om å fullføre årets sesong. Dette kan fort skje på nøytrale baner.

Blant annet meldes det om at London Stadium, Emirates og Etihad er mulige alternativer. Fortsatt er målet å starte opp ligaen første halvdel av juni måned, altså om en drøy måned.

Skal Premier League-sesongen fortsette, må det imidlertid skje i tråd med UEFAs anbefaling, myndigheters godkjenning og medisinsk rådgivning.