Fortsetter Spurs-oppturen i toppscorerens fravær?

Harry Kane, Fabinho, Joel Matip, Liverpool og Tottenham, England
Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters

Isak Brønseth

14. februar 2020

Aston VillaPremier LeagueTottenham

Første nyttårsdag gikk Harry Kane haltende av banen etter 75 minutters spill mot Southampton. Hans fravær har derimot ikke bare hatt negative konsekvenser.

Siden dette har Tottenham spilt åtte kamper i alle turneringer. Halvparten av disse har endt med seier, tre av dem uavgjort, og kun ett tap for serieleder Liverpool. Dette har ført dem til femte runde i FA Cupen, i tillegg til at deres to siste ligakamper har endt med seier. Tidlig i februar slo de også Manchester City 2-0 på Tottenham Hotspur Stadium. Dette etter scoringer fra Heung-Min Son og nyervervelsen Steven Bergwijn.

Saken fortsetter under videoen

Forventet tilbake i april

Harry Kane står med elleve mål og to målgivende i Premier League denne sesongen. Strekkskaden han pådro seg på St. Mary’s Stadium tidlig i januar er spådd til å holde han ute så lenge som til tidlig i april. Likevel snuser altså Mourinhos gutter på fjerdeplassen, som fremdeles innehas av deres byrival Chelsea. To poeng over dem på femteplass ligger også Sheffield United, men de har én kamp mer spilt enn de andre topplagene. Til helgen venter et desperat Aston Villa-lag på Villa Park. Det gjenstår å se om Spurs klarer å forlenge seiersrekken uten storscoreren sin også denne gangen. Kampen spilles søndag klokken 15:00 norsk tid.

Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters