Forloveden hennes ble drept av det saudiarabiske regimet. Nå ber hun Newcastle-tilhengerne om å stanse oppkjøpet

Foto: Joe89316 / Wikipedia

Isak Brønseth

14. mai 2020

NewcastlePremier League

Det er snart to år siden journalisten Jamal Khashoggi ble drept i Tyrkia. Nå ønsker det samme regimet som sto bak drapet å kjøpe Newcastle United.

Khashoggi var en saudiarabisk journalist og forfatter. I hans ytringer var han ofte kritisk til regimet i sitt eget hjemland, og den 2. oktober 2018 ble han drept da han levde i eksil i Tyrkia.

Saken fortsetter under videoen

Han var også svært kritisk til Saudi-Arabias prins, Mohammed bin Salman. Han skal nå kun være formaliteter unna å gjennomføre kjøpet av Newcastle United på landets regning. Nå ber Khashoggis tidligere forlovede, Hatice Cengiz, om at fansen til den engelske storklubben stiller seg mot oppkjøpsplanene. Ifølge Daily Mail skriver hun følgende i et åpent brev til supporterne:

– Jeg skriver til dere i en avgjørende periode i deres berømte fotballklubbs historie. Kronprins Mohammed bin Salman, som er enehersker i Saudi-Arabia, planlegger å ta over klubben deres ved å tilby en stor sum med penger.

Ber Newcastle-fansen tenke seg om

Cengiz viser forståelse for at det kan være fristende å la det saudiarabiske regimet kjøpe opp klubben. De hvite og sorte fra nord i England har vært sulteforet på suksess på fotballbanen i lang tid. I tillegg har klubben slitt økonomisk

– Jeg vet at mange av dere er fristet til å ta imot tilbudet for å komme dere ut av situasjonen som har preget klubben deres i mange år. Men kronprinsen er anklaget for å ha bestilt drapet på Jamal. All etterforskning viser at han står bak, men han blir ikke stilt for retten fordi han styrer landet med jernhånd, skriver hun.

Khashoggi var også kritisk til prinsens far, Kong Salman av Saudi-Arabia. Han jobbet også mot den saudiarabiske militærintervensjonen i nabolandet Jemen under borgerkrigen der.

– Jeg ber dere om å tenke over om det å akseptere Muhammed bin Salmans bud virkelig er den riktige veien ut av fortvilelsen for deres klubb og by, skriver Cengiz videre.

Fikk du med deg disse sakene?

Anklager Saudi-Arabia for å bruke Premier League-klubb som PR-stunt

Koronaviruset: Går mot utrolig tidlig start for britisk liga