Før var det United som dominerte denne statistikken. Nå har Liverpool tatt fullstendig over.

Jürgen Klopp, Liverpool, England
Foto: Action Plus / David Blunsden

I mange år var det de røde fra Manchester som avgjorde kamper i sluttminuttene. Uttrykket Fergie-time hjemsøkte Liverpool-supporterne i en årrekke. Nå kan de samme supporterne glede seg over lagets utrolige evne til å vippe kamper i sin favør. I går avgjorde Liverpool nok en kamp på tampen.

Denne sesongen har man hatt en snikende følelse av at Liverpool kommer til å vinne til slutt uansett hvor mørkt det kan se ut underveis. Torsdag kveld var Wolverhampton det førende laget i store deler av andreomgangen. Det kom likevel ikke som noen stor overraskelse da Roberto Firmino banket inn seiersmålet i det 85. minutt. Den sterke mentaliteten er kanskje det aller mest imponerende med denne Liverpool-utgaven.

Saken fortsetter under videoen

Kampavgjørende sluttminutter

Liverpool har, ifølge statistikken til Altomfotball.no, scoret 11 mål det siste kvarteret av kampene. Det er ikke spesielt oppsiktsvekkende i seg selv – til sammenligning har Manchester City satt 15 baller i nettet i tilsvarende kampminutter. Det mest interessante er at mange av disse scoringene er blitt direkte avgjørende for kamputfallet. La oss ta en titt på de aktuelle kampene.

Hjemme, borte – overalt

Den første overtidsseieren kom i høstens hjemmekamp mot Leicester. Kampen var godt inne i overtiden da Sadio Manè ble felt og James Milner avgjorde fra krittmerket. I 2-1-seieren mot Tottenham på Anfield få uker senere, avgjorde Mohammed Salah et kvarter før slutt.

Man husker også snuoperasjonen borte mot Aston Villa. 87 minutter var spilt da Robertson utlignet, og kampen var godt inn i overtiden da Manè headet inn seiersmålet. Mot Crystal Palace så det ut til å gå mot ett poeng på Selhurst Park da Roberto Firmino avgjorde etter et hjørnespark.

I tillegg var kampen godt inne i modningsprosessen da Adam Lallana scoret og sikret ett poeng på Old Trafford i oktober – i det som er lagets eneste poengtap i serien.

12 poeng i sluttminuttene

Totalt har disse scoringene betydd 12 ekstra poeng for de røde fra Merseyside. Da er ikke Wijnaldum-scoringen som avgjorde kampen borte mot Sheffield United (i det 70. minutt) medregnet. Når vi skal telle opp i mai, kan nettopp disse poengene bli helt avgjørende for hvor Premier League-pokalen havner. (Over)tiden vil vise.

FOTO: DAVID BLUNSDEN / ACTION PLUS