Fernandes-overgangen er under etterforskning av FIFA

Manchester United's Bruno Fernandes
Foto: Jason Cairnduff / Action Images

Spillerens tidligere klubb hevder de har krav på store summer etter at Fernandes gikk fra Sporting CP til Manchester United i januar. FIFA bekrefter at overgangen etterforskes.

Det bekrefter FIFA selv til ESPN. Serie A-klubben Sampdoria har sendt inn klage mot Sporting CP etter at sistnevnte solgte Bruno Fernandes til United i januar. Overgangssummen var på 47 millioner pund. Sampdoria solgte selv spilleren til Sporting CP i 2017, og hevder nå at de har krav på 4 millioner pund på grunn av en videresalgsklausul. En talsperson fra FIFA hadde følgende å si om saken:

Saken fortsetter under videoen

– Vi kan bekrefte at Sampdoria den 3. april 2020 gjorde krav på penger fra den portugisiske klubben Sporting CP som følger av Bruni Fernandes overgang til Manchester United. Saken er under etterforskning og vi kan ikke kommentere ytterligere.

Bruno Fernandes spilte kun én sesong i Sampdoria før han ble hentet til Portugal for 7.5 millioner pund i 2017. I januar 2020 signerte han for Ole Gunnar Solskjærs Manchester United. Sampdoria mener de har krav på 10 prosent av overgangsummen som da ble betalt for han.