Everton-spilleren med kryptisk melding på Instagram: Ancelotti gir klar beskjed

Foto: DAVID KLEIN / REUTERS

Morten Haugdahl Lie

13. mars 2021

EvertonPremier League

Carlo Ancelotti sier at Alex Iwobi bør fortelle ham ansikt til ansikt hvor på banen han foretrekker å spille for Everton i stedet for å ty til kryptiske klager på sosiale medier.

Iwobi ble tatt ut til Nigerias kommende landskamper mot Benin og Lesotho og markerte det med et Instagram-innlegg tirsdag.

Saken fortsetter under videoen

– Alltid en ære å bli kalt opp til landslaget mitt. Forhåpentligvis får jeg spille i min foretrukne posisjon. 

24-åringen spesifiserte ikke om han refererte til klubb eller land, men la ut kommentaren dagen etter at han ble byttet ut i det 56. spilleminutt i Premier League-kampen mot Chelsea.

Everton-sjefen har blant annet brukt Iwobi som vingback og som ving denne sesongen.

LA UT KRYPTISK KOMMENTAR: Alex Iwobi, her fra tiden i Arsenal. Foto: Wikipedia

Ancelotti kritiserer sjelden spillerne sine offentlig, men har reagert på Iwobis kommentar.

– Jeg leste innlegget. Jeg vil selvfølgelig snakke med ham. Jeg vil vite hvilken posisjon han foretrekker da jeg som regel plasserer mine spillere i foretrukne posisjoner, ikke der de er ukomfortable med å spille. Hvis han har en idé om hvor han foretrekker å spille, må jeg vite det.

– Hvis han vil spille som en nummer 10 eller nummer ni, vil jeg bruke ham som det, ikke noe problem. Jeg kan tilpasse systemet, sier Ancelotti, ifølge The Guardian.

Italieneren drar samtidig paralleller til da han spurte Andrea Pirlo om han ville spille defensiv midtbane i AC Milan.

– Da jeg tenkte å sette Pirlo som en defensiv midtbanespiller, spurte jeg ham om han ville spille der eller ikke. Ja, sa han til meg, og dermed brukte jeg han i den posisjonen.