Han er en av Premier Leagues aller beste keepere. Kan bli Solskjærs nye førstevalg.

Dean Henderson, Sheffield United, England
Foto: Jrppezza/Wikipedia

Isak Brønseth

22. januar 2020

Manchester UnitedPremier LeagueSheffield United

Dean Henderson har vist svært lovende takter for Sheffield United denne sesongen. Kan han vende tilbake til Manchester United og bli en stjerne der i fremtiden?

Den 22 år gamle målvakten er for øyeblikket på lån fra Ole Gunnar Solskjærs Manchester United til Sheffield United. I sin første Premier League-sesong har han storspilt. I gårsdagens kamp mot Manchester City var han en av banens beste spillere, og hovedgrunnen til at de røde og hvite fra Sheffield kun tapte med 0-1 på Bramall Lane. Dette etter en sen scoring fra Sergio Agüero.

Saken fortsetter under videoen

Holder ofte nullen

Henderson ligger øverst på statistikken over kamper uten å slippe inn mål. Etter 23 kamper har han holdt nullen åtte ganger. Kun Watfords Ben Foster og Leicester Citys Kasper Schmeichel har samme antall. Dette er imponerende for en keeper som står i mål for en nyopprykket Sheffield United. Til sammenligning har Manchester Uniteds David de Gea bare holdt nullen i fire av 23 kamper, altså halvparten så mange. Den unge engelskmannen har totalt 61 redninger i ligaen så langt. Det er et gjennomsnitt på 2,7 redninger per kamp.

Mange utlån

Henderson har vært utlånt fra storklubben i noen år. Dette er hans andre sesong på rad i Sheffield United. Totalt har han vært utlånt i fire sesonger, også til klubbene Stockport County, Grimsby Town og Shrewsbury Town. Han har gradvis jobbet seg opp og etter hvert blitt en svært solid keeper i Englands øverste divisjon. Spørsmålet er om han holder formen og i fremtiden kan tre inn i rollen som førstekeeper for Manchester United når David de Geas tid der en dag tar slutt. Han har vært Manchester Uniteds eiendom helt siden 2011.

Foto: Jrppezza/Wikipedia