Enighet mellom partene: sesongen fortsetter ikke før det er trygt

West Ham United
Foto: REUTERS / Ian Walton

Isak Brønseth

2. april 2020

BournemouthChampionshipPremier League

Premier League og English Football League (EFL) ble onsdag enige om at fotballsesongen ikke kan fortsette før det er trygt for alle involverte.

Onsdag diskuterte representanter fra Professional Footballers’ Association (PFA), Premier League, EFL og League Managers Association (LMA) framtiden for den engelske fotballsesongen i lys av koronakrisen. Der ble de enige om at ingenting kan fortsette før det er både trygt og passende.

Saken fortsetter under videoen

Uvisst når fotballen er i gang igjen

Forrige måned ble det bestemt at all engelsk fotball måtte utsettes. Premier League og EFL annonserte at kamper ikke ville bli spilt igjen før tidligst 30. april. Fortsettelsen av sesongen var ett av flere tema som ble diskutert på møtet. Ingen avgjørelser ble tatt, og samtalene mellom partene vil fortsette.

En felles uttalelse fra alle de involverte lyder følgende:

– På møtet stadfestet alle partene at helse og nasjonens velvære må prioriteres først. Dette gjelder også spillere, trenere, managere, klubbenes ansatte og supportere.

Store utgifter, lite inntekter

Koronakrisen har gjort det svært vanskelig for flere klubber økonomisk sett. Et annet tema som ble diskutert på onsdag omhandlet spillernes lønninger. Flere klubbeiere og formenn varslet at utsettelse av utbetalinger av lønn er uunngåelig dersom klubbene skal overleve situasjonen. På onsdag annonserte også AFC Bournemouth at Eddie Howe er den første manageren i Premier League til å godta et frivillig lønnskutt.