Endelig er det duket for norsk duell i Premier League

Sheffiel United
Foto: Andrew Yates / Reuters

Isak Brønseth

7. mars 2020

NorwichPremier LeagueSheffield United

Lørdag tar Sander Berges Sheffield United imot Norwich City og Alexander Tettey på Bramall Lane. Begge lag er inne i en god periode.

Da de to lagene møttes i desember i fjor, spilte Sander Berge fremdeles for den belgiske klubben Genk. Sehffield United gikk likevel seirende av banen med 2-1 på Carrow Road. Når de to opprykkslagene nå møtes igjen, finner vi én nordmann på hver sin side av midtstreken. Det er på mange måter en midtbaneduell mellom norsk fortid og fremtid.

Saken fortsetter under videoen

Stigende formkurve på begge lag

Både Sheffield United og Norwich er inne i en bra periode med tanke på resultater i det siste. Førstnevnte klubb har ikke tapt en kamp siden Manchester City vant 1-0 på Bramall Lane 21. januar. De fem siste kampene har endt med fire seire og ett uavgjortresultat. Norwich slo på sin side topplaget Leicester City 1-0 på hjemmebane forrige helg. Dette var deres andre ligaseier i 2020, og klubben befinner seg fremdeles på sisteplass på tabellen, med seks poeng opp til sikker plass.

Begge lag videre i FA Cupen

Tirsdag denne uken slo Sheffield United Championship-laget Reading 2-1 etter ekstraomganger, og tok seg dermed til kvartfinale i FA Cupen. Det samme gjorde også Norwich, som overrasket alle med å gå seirende av banen på straffesparkkonkurranse mot Tottenham på bortebane. Begge nordmennene spilte. Berge ble byttet ut etter 99 minutter, mens Tettey ble satt inn på banen etter 89 minutter. Begge er nå spilleklare til oppgjøret som spilles lørdag klokken 16:00 norsk tid.

Foto: ANDREW YATES / REUTERS