Dommeren innrømmer at han gjorde en tabbe

Isak Brønseth

10. januar 2021

EvertonLiverpoolPremier League

Tre måneder etter erkjenner Michael Oliver at han tok feil beslutning da Virgil van Dijk ble taklet av Everton-keeper Jordan Pickford.

Liverpools stopperkjempe har ikke spilt en eneste fotballkamp siden 17. oktober 2020 mot Everton. Da ble han byttet ut tidlig i første omgang, etter å ha blitt høvlet ned av motstanderens keeper. Van Dijk er antageligvis satt ut av spill for resten av sesongen.

Saken fortsetter under videoen

Michael Oliver var hoveddommer i kampen. Nå sier han i et intervju med Daily Mail at han tok feil avgjørelse da han ikke viste ut Jordan Pickford på grunn av taklingen.

– Tanken var først at det ikke kunne bli straffespark fordi det var offside. Så vi måtte sjekke offsiden først. Jeg tror jeg sa til VAR-teamet: «Hvis det ikke er offside, så gir jeg straffe». Jeg har sett det så mange ganger i ettertid. Jeg tror ikke at Pickford gjorde noe annet enn å forsøke å gjøre seg større, men han gjorde det på feil måte. Det har skaden til Virgil van Dijk vist, sa Oliver.

– Ingen av spillerne ropte på rødt kort

Videre forklarer Oliver hva han og dommerteamet hans kunne gjort annerledes.

– Ingen av oss har tenkt nok på dette. Vi kunne fortsatt ha dømt offside, og i tillegg gitt Pickford rødt kort. Det som overrasket meg etterpå var at ingen på banen forventet et rødt kort. Ingen av spillerne ropte på det. Vi skulle ha dømt offside slik vi gjorde, men vi skulle også straffet Jordan Pickford på en annen måte, fortalte han.

Tviler ikke på VAR

Oliver tok seg også tiden til å diskutere VAR. Det nye systemet har fått mye kritikk, og flere kjente profiler er skeptisk til hva det tilfører spillet.

– Jeg vet at mange er veldig opptatt av VAR. Men jeg er for det. Folk snakker om at det forandrer fotballen. Men hvis en forkastet det i morgen, ville alle ropt at neste avgjørelse som var feil ville blitt bedre med VAR. Folk ville hatt det tilbake.

– Selv om VAR er der, er det fremdeles jeg som tar avgjørelsen på banen. Og dersom jeg gjør det riktig den første gangen, er det ingen grunn til å bruke VAR. Nå har jeg derimot en ny sjanse dersom jeg gjør en feil. Jeg kan forandre på det, sa Oliver.

Les også:

Den tidligere United-spilleren fikk kontrakten terminert: Jakter sin 12. klubb på 11 år