Disse to Liverpool-profilene utmerket seg ekstra i thrilleren mot Leeds

Mohamed Salah, Liverpool, England
Foto: Action Plus / David Blunsden

Johannes Strand

13. september 2020

LeedsLiverpoolPremier League

Mohamed Salah ble lørdag kveld den første Liverpool-spilleren noensinne til å score i åpningskampen i fire sesonger på rad.

Lørdagens virkelige godbit i Premier League fant sted på Anfield. Nyopprykkede Leeds hadde tatt turen for å måle krefter mot den regjerende seriemesteren. Det ble en målrik kamp, som Liverpool vant 4-3. Mohamed Salah scoret tre mål, derav to mål på straffespark. Virgil van Dijk scoret Liverpools siste mål. Jack Harrison, Patrick Bamford og Mateusz Klich scoret for Leeds.

Saken fortsetter under videoen

Salah og van Dijk utmerket seg ekstra i thrilleren på Anfield, ifølge Opta. Salah ble den første Liverpool-spilleren noensinne til å score i åpningskampen i fire sesonger på rad. Kun Teddy Sheringham har klart det i Premier League-historien tidligere. Salah er også den første Liverpool-spilleren som scorer hat-trick i åpningskampen i seriesammenheng siden John Aldridge gjorde det mot Charlton i 1988.

Van Dijk har nå scoret ti mål i Premier League for Liverpool. Ingen andre midtstoppere har scoret mer enn van Dijk siden han debuterte for de røde januar 2018. Van Dijk gjorde en stygg feil som ledet til 2-2. Dette var hans andre grove feil som har ført til scoring i løpet av de siste fire seriekampene. Det er flere enn hva han har gjort i de første 154 Premier League-kampene han har spilt.