Disse tiltakene gjør Manchester United for å støtte NHS

Ole Gunnar Solskjær, Manchester United, England
Foto: REUTERS / TOBY MELVILLE

Morten Haugdahl Lie

9. april 2020

Manchester UnitedPremier League

Skjærtorsdag kom United med en pressemelding der de skriver om flere tiltak klubben gjør for å støtte NHS (den nasjonale helsetjenesten).

Premier League-spillerne har inngått et samarbeid om å bidra med betydelige pengesummer til NHS-veldedighetsorganisasjoner, det ble bekreftet forrige onsdag da flere spillere la avtalen ut på sin twitterkonto.

Saken fortsetter under videoen

Her er noe av det United gjør gjennom Manchester United Foundation: 

– Store mengder gaver til NHS-ansatte (inkludert renholdspersonell).

– 16 Manchester United Foundation-kjøretøy (med frivillige sjåfører) har blitt gjort tilgjengelig for å hjelpe NHS med budtjenester i området.

– United har donert medisinsk utstyr og forbruksmateriell (inkludert beskyttelsesutstyr).

– Klubben oppmuntrer ansatte til å melde seg som frivillige for NHS eller i lokalsamfunnet under pandemien. Dette gjelder spesielt de som nå har redusert arbeidsmengde (alle ansatte vil fortsatt bli betalt som tidligere selv om arbeidet finner sted i arbeidstiden).

– Manchester United er klare til å vurdere eventuelle forespørsler fra NHS om å ta i bruk Old Trafford-fasiliteter. Old Trafford er for øyeblikket på en reserveliste over mulige midlertidige bloddonasjonssenter.

– Store mengder mat og drikke har blitt levert til lokale matsentraler.

Ifølge United.no, var det Harry Maguire, som representerte United-spillerne i forbindelse med #PlayersTogether-initiativet. Uniteds kaptein sier følgende:

– På vegne av alle spillerne er våre tanker med alle de som har blitt rammet av dette forferdelige viruset. Det har vært hjertevarmende å se nasjonen samle seg for å vise sin takknemlighet til NHS og andre som må arbeide. Ved å jobbe sammen vil vi komme oss gjennom dette, la oss håpe at vi kommer sterkere ut av det.