Manchester City manager Pep Guardiola and Manchester United manager Jose Mourinho

Jørgen Haug

28. november 2020

BurnleyManchester CityPremier League

Riyad Mahrez strålte og leverte tre mål da Manchester City utklasset Burnley 5-0 hjemme på Etihad for fjerde gang på rad.

Den tekniske kantspilleren scoret sitt og kampens første allerede etter seks minutter, og doblet ledelsen et snaut kvarter senere.

Saken fortsetter under videoen

3-0-målet ble satt inn av venstreback Benjamin Mendy. Det var for øvrig franskmannens første mål for Manchester City etter overgangen fra Monaco sommeren 2017. Nyervervelsen Ferran Torres tegnet seg også på scoringslista da han ble satt opp av Kyle Walker og Gabriel Jesus. Scoringen var spanjolens første Premier League-mål etter sommerens overgang fra Valencia.

Eksklusiv liste

Men dette skulle vise seg å være Riyad Mahrez sin store kveld. Etter 69 minutter fastsatte kantspilleren sluttresultatet til 5-0 med et hodestøt etter vakkert spill fra Kevin De Bruyne og Phil Foden i forkant. De tre scoringene gjør at 29-åringen fra Algerie står med til sammen 102 målpoeng (61 mål+ 41 assist) i Premier League. Det gjør at han blir den sjette afrikanske spilleren til å passere 100 målpoeng i Premier League. Fra før har Yakubu, Drogba, Adebayor, Mané og Salah gjort det samme.

Tangerte 113 år gammel rekord

Kveldens kamp var den fjerde mellom lagene på Etihad siden 20. oktober 2018. Tre av de har vært i Premier League, mens den fjerde var i FA-cupen for to år siden. Samtlige (!) oppgjør har endte 5-0 til Manchester City. Det er første gang siden Notts County slo Port Vale på hjemmebane med minst fem mål i fire strake kamper mellom 1893 og 1907. Det melder statistikkleverandøren Optajoe på Twitter.