Dette er rivaloppgjøret som Arsenal «aldri» vinner

Arsenal, Chelsea, England
Foto: REUTERS / EDDIE KEOGH

Morten Haugdahl Lie

20. januar 2020

ArsenalChelseaPremier League

Tirsdag er det duket for London-derby på Stamford Bridge hvor Chelsea tar i mot Arsenal. 

Denne kampen har vist seg å bli en kamp Arsenal sliter med å vinne. Faktisk må vi helt tilbake til oktober 2011 for å finne sist gang Arsenal slo Chelsea på Stamford Bridge i Premier League.

Saken fortsetter under videoen

Den kampen vant Arsenal 5-3 etter scoringer av Robin Van Persie (hat trick), The Walcott og Andre Santos.

Ser man på møtene de i mellom siden år 2000, så står Arsenal med kun tre seiere på 20 år mot Chelsea på Stamford Bridge. De kom i 2004, 2008 og i 2011. Det er bekymringsverdig for et lag som tar turen uten sin aller fremste målscorer. Pierre Emerick Aubameyang soner sin andre av totalt tre kamper etter sitt røde kort mot Crystal Palace.

Forrige møte mellom gigantene var i desember på Emirates. Chelsea stakk av med alle tre poengene etter at de snudde kampen på slutten av oppgjøret. Kampen var Artetas første hjemmekamp som manager for Arsenal.

Smell mot Newcastle

Chelsea tapte 1-0 mot Newcastle i forrige runde. Det betyr at det skiller ti poeng fra Chelsea på 4. plass ned til Arsenal på 10. plass.

Etter kampen fortalte Lampard at det var skuffende å komme fra kampen uten poeng.

– Det er hva det er, det er skuffende når vi kontrollerer kampen fra start til slutt og vi kunne fått en luke fra lagene under oss men vi kan ikke dvele med det.

Lampard nekter imidlertid for at Arsenal er ute av racet om topp 4 plass, selv om laget hans skulle slå The Gunners i morgendagens kamp.

– Jeg vil ikke si at de er ute av det, ikke denne sesongen. Jeg mener at lag rundt oss som plutselig får en vinnerekke på et par kamper vil være med å kjempe om plassen. Vi vet at Arsenal er dyktige.

Vi må vinne

På mandagens pressekonferanse snakket en ærlig Mikel Arteta til pressen.

– Det er veldig viktig. Vi må vinne denne kampen og kjempe med nebb og klør for å stikke av med seieren. Den forrige kampen hadde stor betydning og vi var nære, i morgen må vi vinne.

Foto: REUTERS / EDDIE KEOGH