Derfor satte den tidligere Manchester United-manageren seg på motstanderens benk

Foto: Pontificake/Wikipedia

EKSKLUSIVT:

Saken fortsetter under videoen

I et intervju med Britiskfotball forteller daværende Nottingham Forest-spiller Jon Olav Hjelde om da Ron Atkinson satte seg på motstanderens benk i sin første kamp ved roret.

Ron Atkinson har vært manager i en rekke britiske fotballklubber. På 1980-tallet var han manager i Manchester United frem til han ble avløst av Alex Ferguson i 1986. I januar 1999 ble han hentet til Nottingham Forest for å berge klubben fra nedrykk til Championship. Det gikk ikke, og oppholdet huskes nok best for 1-8-tapet hjemme mot Manchester United og den nevnte episoden i første kamp mot Arsenal.

Jon Olav Hjelde spilte Atkinsons første kamp i Nottingham Forest fra start. Han beskriver Atkinson som en artig karakter med en herlig personlighet. Nå røper han hvordan dette kunne skje:

– Atkinson kom rett fra ferie på de karibiske øyer. Han rakk ikke å komme på spillermøtet vi hadde tidligere på dagen, så han kom rett til stadion. Han visste vel ikke så mye om hvilke spillere han hadde på laget.

– I ettertid har det blitt fleipet med at han ikke skjønte hvordan laget kunne ligge nederst på tabellen i og med at Dennis Bergkamp satt på benken, ler Hjelde.

Se video av den bisarre hendelsen nedenfor: