Denne statistikken er gledelig for Manchester United-fansen

Foto: Carl Recine/Action Images via Reuters

Jørgen Haug

24. oktober 2020

ChelseaManchester UnitedPremier LeagueStatistikk

I fjor løste Ole Gunnar Solskjær kampplanen bedre enn sin kollega Frank Lampard i tre av fire kamper. I kveld møtes de for første gang denne sesongen.

Forrige sesong var klubblegenden Frank Lampards første anledning til å lede sitt kjære Chelsea mot en annen helteomsust klubbspiller på Manchester Uniteds trenerbenk. Ole Gunnar Solskjær gikk vinnende ut av begge duellene i Premier League.

Saken fortsetter under videoen

Det første møtet endte hele 4-0 til de røde djevlene på Old Trafford. I det omvendte ligamøtet på Stamford Bridge sikret Anthony Martial og Harry Maguire en sterk borteseier med sifrene 0-2 for Manchester-laget.

Lagene møttes i tillegg også i Ligacupen og FA-cupen. Oppgjøret i Ligacupen i fjor høst huskes best for at et vanvittig bra frispark fra Marcus Rashford som avgjorde kampen til 1-2 i London.

Det siste møtet kom altså i FA-cupen i juni. Den gang var det Lampards mannskap som kunne juble for avansement. En tabbe fra David De Gea og et Maguire-selvmål bidro til at Chelsea vant semifinalen 3-1.

Vaklende forsvar

Så langt denne sesongen har begge lagene hatt problemer defensivt. Manchester United har sluppet inn hele 12 mål på fire kamper, mens Chelsea har sluppet inn ni mål på fem kamper. Hvis denne trenden fortsetter, kan vi vente oss en målrik kamp på Old Trafford i kveld.

Tirsdag spilte begge lagene i Champions League. Manchester United fikk en stor opptur med en meget sterk 1-2-seier borte mot PSG. Chelsea spilte 0-0 hjemme mot de regjerende mesterne i Europa League, Sevilla.