Denne engelske klubben har den mest verdifulle spillerstallen i Europa

Liverpool og Tottenham møttes i fjorårets Champions League-finale. Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters
17. mars 2020 - 12:00
ArsenalBarcelonaChelseaEvertonLeicester CityLiverpoolManchester CityManchester UnitedPremier LeagueReal MadridTottenham

Liverpool har nå den mest verdifulle spillerstallen av alle klubber i Europas største ligaer. Bak dem finner vi en annen engelsk klubb.

Ifølge CIES Football Observatory har Liverpool en spillerstall verdt hele 1,28 milliard pund. Manchester City er nummer to på listen, med en verdi på 1,24 milliard pund på sine spillere. Bak dem finner vi de spanske gigantene Barcelona (1,07 milliard) og Real Madrid (1 milliard). Det neste engelske laget på listen er Chelsea som nummer fem (917 millioner pund), til tross for at de ikke har kunnet kjøpe spillere på grunn av straffen de ble pålagt før sommeren.

Engelske lag dominerer listen

Av de ti øverste klubbene på listen til CIES Football Observatory er fem av dem engelske. Nummer seks er Manchester United (916 millioner pund), mens Tottenham er nummer ni (716 millioner pund). Arsenal har den 15. mest verdifulle stallen i Europa, med en verdi på 568 millioner pund. Bak dem følger Leicester City som nummer 16 (562 millioner pund). Everton er neste engelske lag på 18. plass (532 millioner pund). Hele listen fra CIES Football Observatory kan du se her.

Si din mening!