Den argentinske stjernespilleren måtte lyve for å få gå til Liverpool

Foto: Ludovic Péron / Wikipedia

Isak Brønseth

4. april 2020

Atletico MadridLiverpoolPremier League

Maxi Rodríguez (39) har snakket ut om sin overgang fra Atlético Madrid til Liverpool i 2010. Han avslørte at det måtte en løgn til for å få det hele gjennomført.

Angrepsspilleren med 57 kamper for det argentinske landslaget hadde i 2010 spilt nesten fem sesonger i den spanske hovedstaden for Atlético Madrid. Da januarvinduet åpnet hadde han så lyst til å gå til Liverpool at han måtte lyve for deres daværende manager Rafael Benítez.

Saken fortsetter under videoen

Kunne ikke snakke engelsk

Spanjolen var nemlig ganske streng på at spillergruppen i den engelske storklubben skulle kommunisere med hverandre på engelsk. Dette var en utfordring for Maxi Rodríguez. Etter oppholdet i sin barndomsklubb Newell’s Old Boys hjemme i Argentina hadde han spilt i til sammen syv år i Spania for Espanyol og Atlético. Engelskferdighetene hans var derfor svært begrenset.

– Rafa [Benítez] gjorde det klart for meg at det var viktig at alle kunne snakke engelsk i garderoben. Han spurte meg om jeg kunne språket, og jeg svarte ja. Jeg ville jo ikke at overgangen skulle gå i vasken, sa Rodríguez i en live-sending på sin Instagram-konto.

Liverpool hadde på denne tiden blant annet spillere som Steven Gerrard, Javier Mascherano, Jamie Carragher og Fernando Torres i stallen. For Rodríguez var det viktig at overgangen ble gjennomført.

– På pressekonferansen sa Rafa at han skulle starte før han overlot ordet til meg. Da tok jeg tak i han og sa: «Jeg må innrømme noe for deg. Jeg kan ikke engelsk. Det eneste jeg kan si er hallo. Jeg ville ikke at overgangen ikke skulle bli noe av». Jeg måtte lære engelsk etterpå, sa han videre.

Rodríguez spilte to og en halv sesong for Liverpool mellom 2010 og 2012. I sin siste sesong for klubben var han med på å vinne den engelske Ligacupen. 39-åringen spiller fortsatt, og er tilbake i Newells’ Old Boys der det hele startet.