Da hans tidligere lagkamerat tok sitt eget liv begynte han å oppsøkte psykiater selv

Foto: Jon Candy/Wikipedia

Craig Bellamys karriere har vært fylt med kontroversielle episoder. Nå åpner waliseren opp om depresjonen som har plaget ham siden 15-årsalderen.

Bellamy har fått jobb som trener for U21-spillerne til den belgiske klubben Anderlecht. I et intervju med The Times forteller han om hvordan han bruker depresjonen i arbeidet med unge spillere.

Saken fortsetter under videoen

– Jeg er i stand til å kjenne igjen andre spillere som sliter med depresjon nå. Jeg ser så mange trekk i mange spillere. Depresjon er noe jeg alltid har slitt med, fra jeg var ung. Det ble utløst av å flytte hjemmefra, sier han.

Waliseren dro til Norwich for å jage proffdrømmen allerede som 15-åring. Depresjonsproblemene ble bare større og større etter hvert som årene gikk. Da han kom til Newcastle tidlig på 2000-tallet, fryktet han så mye å gå ut blant folk at han ikke dro til frisøren på tre eller fire måneder.

– Det var som om en lyspære ble skrudd på

Da hans tidligere lagkamerat Gary Speed tok sitt eget liv, skjønte Bellamy at han måtte få hjelp selv. Han oppsøkte en psykiater.

– Det var som om en lyspære ble skrudd på. Alt ga mening og det føltes ut som alt var normalt, sier Bellamy. 

Likevel er det én ting som irriterer den tidligere angrepsspilleren:

– Jeg ble aldri fornøyd. Glasset var alltid halvtomt. Selv om jeg spilte en fantastisk kamp, slet jeg med de tingene som ikke var så bra. Jeg overså det gode, innrømmer waliseren.

Ikke klar for managerjobb

Selv om Bellamy nå prøver seg som trener for yngre lag, er han helt tydelig på at han ikke er klar for å være manager for et seniorlag.

– Meg som manager? Jeg må klare å styre meg selv først, sier Bellamy.