City-stjernen: – Om vi starter umiddelbart vil alle bare bli skadet

Kevin de Bruyne
Foto: Brad Tutterow/Wikipedia

Morten Haugdahl Lie

3. april 2020

Manchester CityPremier League

Manchester Citys belgiske midtbanespiller, Kevin De Bruyne, sier sesongen må bli stoppet om alternativet er at det skaper ringvirkninger for neste sesong.

Det har vært mange forslag for å få fullført den pågående Premier League-sesongen som nå er satt på vent på grunn av koronaviruset.

Saken fortsetter under videoen

Sky Sports-ekspert, Gary Neville, har blant annet ytret at spillerne bør spille en drøss med kamper på kort tid hvis det er det som må til.

– Det siste jeg er bekymret for er hvordan man skal få spilt kampene. Hvis fotballspillere må spille hver dag i ni dager i strekk, da gjør de det, sa Neville til Daily Mail.

Spørsmålene er mange

Forrige onsdag skrev The Mirror at Premier League-klubbene ønsker fem bytter per kamp om sesongen starter igjen i juli med et mål om å fullføre sesongen på kort tid, men spørsmålene er uansett mange før en endelig avklaring:

Må de resterende ni serierundene i så fall komprimeres og spilles over et svært kort tidsrom?

Hvordan blir sesongpausen om nåværende sesong går over i august, når neste sesong i utgangspunktet skal sparkes i gang?

Blir trist om sesongen stopper

Kevin De Bruyne, som har vært i god form til tross for flere skader denne sesongen, sier det må gjøres alt for å for å unngå ringvirkninger for neste sesong.

– Jeg vil bli trist om sesongen blir stoppet etter et så godt år. Om det gjør at man unngår problemer for neste sesong, må det blir gjort, sier han til den belgiske avisen HLN, gjengitt av The Telegraph.

– Jeg vet det er mye penger involvert. Men jeg tror at man ved å vente med å ta en avgjørelse kan skape problemer for neste sesong. Det blir ingen lang sommerferie, og man kan ikke bare utsette alt, sier de Bruyne.

Advarer mot hektisk program

Midtbanespilleren har hatt sin dose skader de siste sesongene. Nå advarer han mot en enorm belastning dersom spillerne skulle begynne på et hektisk kampprogram etter en ufrivillig pause.

– Jeg aner ikke når vi kommer til å spille igjen. Vi har ikke spilt på seks uker. Vanligvis trenger man en opptrening på tre til fire uker. Om vi starter umiddelbart vil alle bare bli skadet etter et par kamper.

De Bruyne har ikke vært på banen siden Citys ligacupfinaleseier mot Aston Villa 1. mars.