City og United kjemper om signaturen til fransk stortalent

Foto: Action Images via Reuters / MATTHEW CHILDS

Både Manchester City og Manchester United skal være interessert i å signere Dayot Upamecano (21). Midtstopperen har hatt en fantastisk sesong så langt.

Sky Sports melder at Upamecano er på ønskelisten hos både Pep Guardiola og Ole Gunnar Solskjær. 21-åringen har imponert for RB Leipzig denne sesongen, og har spilt i 21 av 25 ligakamper for klubben som for øyeblikket ligger på tredjeplass i Bundesliga.

Saken fortsetter under videoen

Siste år av kontrakten

Upamecano er i ferd med å gå inn i siste år av sin kontrakt med den tyske klubben. Kontrakten inneholder også en utkjøpsklausul på 52.5 millioner pund. Sjansen er derfor stor for at stoppertalentet skifter beitet ved sesongslutt.

Begge Manchester-klubbene skal være ute etter en ny midtstopper. City har sluppet inn 31 mål i Premier League denne sesongen. Det er flere enn i begge de to foregående sesongene, til tross for at de fremdeles har ti kamper igjen å spille.

Manchester United har også behov for en god forsvarsspiller. Framtiden i klubben er usikker for både Chris Smalling og Phil Jones, mens Eric Bailly ofte er plaget av skader.

Stor interesse

De to storhetene får derimot konkurranse fra andre europeiske klubber. Bayern München og flere klubber i Spania skal angivelig også være på jakt etter Upamecano. Ifølge Sky Sports er det derimot vanskelig å få fremgang i samtalene på grunn av den økonomiske usikkerheten rundt den pågående koronakrisen. RB Leipzig er heller ikke en av klubbene som sliter mest, og har derfor ikke like stort behov for å selge spillere som mange andre.

Dayot Upamecano kom til RB Leipzig fra østerrikske Red Bull Salzburg i 2017. Denne sesongen har han vært en svært viktig del av forsvaret til laget som kun har sluppet inn 26 mål på de første 25 kampene i Bundesliga. Kun serieleder Bayern München har sluppet inn like få antall scoringer. Upamecano spilte også svært bra i RB Leipzigs 3-0-seier på hjemmebane mot Tottenham, da de tok seg videre til kvartfinale i Champions League.

Det skal imidlertid sies at dette kun er på interessestadiet. Nå og i perioden fremover vil det bugne av rykter i fotballverdenen. Veien fra å vise interesse til en faktisk overgang er lang. Klubber som Manchester United og Manchester City i dette tilfelle, har til enhver tid mange spillere på radaren. Derfor må slike rykter alltid sees på med kritiske øyne. Sky Sports treffer ikke alltid like godt på sine spådommer og nyheter. Agenter og andre representanter lekker informasjon til pressen som en del av et større overgangsspill.