Chelsea utsetter planleggingen rundt ombygging av Stamford Bridge

Foto: Lachlan Fearnley / Wikipedia

Isak Brønseth

29. mars 2020

Champions LeagueChelseaPremier League

Planene rundt et nytt Stamford Bridge er satt på vent på grunn av den pågående koronakrisen. Klubben forsikrer derimot om at prosjektet vil gjennomføres.

Fristen for at planene rundt det nye stadionet skulle legges fram var opprinnelig 31. mars. Klubben annonserer nå at dette må utsettes. Lørdag la de ut en pressemelding på sin egen hjemmeside.

Saken fortsetter under videoen

– Vi er takknemlig for alle våre supportere, interessenter, spesielt Hammersmith & Fulham Council, for deres tålmodighet og forståelse  i denne saken. Vi vil fortsette med å vurdere muligheter for et nytt stadion dersom de økonomiske forholdene skulle bedre seg, står det.

Midlertidig spill på Wembley var en mulighet

Chelsea fikk tillatelse til å rydde plass rundt Stamford Bridge fra the City of London i mars 2017. Dette skulle vare i tre år før selv ombyggingen startet. Underveis i prosjektet var det spekulert i om klubbens hjemmekamper ville spilles på Wembley Stadium, ifølge talksport.com. Andre muligheter var rugby-stadionet Twickenham Stadium og West Ham Uniteds London Stadium.

Stamford Bridge har en lang historie, og åpnet så tidlig som i 1877. Fra 1904 til 1905 og i 1998 var det gjennom renovering. Det nye ombyggingsprosjektet skulle koste klubben og eier Roman Abramovitsj et estimert beløp på 1 milliard pund.