Brøt koronareglene tre ganger på et døgn: – Jeg føler jeg blir trakassert

Foto: Кирилл Венедиктов / Wikipedia

Morten Haugdahl Lie

8. mai 2020

Manchester CityPremier League

Manchester City og England-backen Kyle Walker har gitt ut en uttalelse i et forsøk på å forklare hvorfor han brøt korona-reglene tre ganger på 24 timer.

Torsdag kveld publiserte den engelske tabloidavisen The Sun, flere bilder av Walker som beveget seg utenfor sitt hjem.

Saken fortsetter under videoen

Avisen gir Walker det glatte lag og skriver «Serie-lockdown-klovnen Kyle Walker sikrer hat trick av Covid19-brudd de siste 24 timene».

Det ble blant annet tatt bilder av høyrebacken mens han møter sin søster i Rotherham, sine foreldre i Sheffield og mens han er på en sykkeltur med en kamerat.

– Nytt selvmål av Walker

Koronaviruset herjer fortsatt i Storbritannia. Hele 200.000 personer er smittet og over 30.000 personer har mistet livet på grunn av pandemien. Befolkningen er blitt bedt om å holde seg hjemme og redde liv, det er også et budskap Manchester Citys høyreback selv har uttalt.

– Det er et nytt selvmål fra Kyle Walker. Han ser ut til å tro at han er noe spesielt og at reglene kun gjelder for vanlige mennesker. Det sier den britiske politikeren Andrew Bridgen til The Sun.

Dette er ikke første gangen Walker har brutt koronareglene. I mars ble han fersket da han festet med en kompis og flere eskortepiker, han beklaget episoden like etter.

Familien lider

Nå har den hurtige sidebacken fått nok av fotografene.

– Jeg føler jeg har vært stille lenge nok, skriver Walker i en uttalelse på sin twitterkonto.

Han poengterer at han tar fullt ansvar for det som skjedd og omtaler det som en av de tøffeste periodene i sitt liv.

– Dette går ikke lenger utover bare meg, men også min familie og mine små barn. I forbindelse med hendelsene på onsdag, så dro jeg til Sheffield for å gi min søster et bursdagskort og en gave, men også for å snakke med en av få mennesker jeg kan stole på i livet mitt. Nå føler jeg at jeg blir trakassert.

Videre skriver han at hans søster bare ga ham en klem.

– Hva skulle jeg gjort – dyttet henne bort? sier han. Deretter dro han til sine foreldre for å plukke opp hjemmelaget mat.

Høyrebacken poengterer at han forstår at folk er sinte på ham, men synes folk skal tenke over at han også har følelser som alle andre.

– Takk for at du tok tiden til å høre om mine følelser, avslutter han.