Britiskfotball på Old Trafford: Slik har Old Trafford blitt mektigere. Derbyet mot Liverpool var et bevis på det.

Old Trafford, Manchester United, England
Foto: Johannes Strand

Johannes Strand

22. oktober 2019

Manchester UnitedPremier League

Takket være syngeseksjonene har stemningen på Old Trafford blitt bedre. I rivaloppgjøret mot Liverpool fikk man et synlig bevis på hvilket potensial som fins.

Old Trafford har hatt sine akustikkproblemer i nyere tid. Det har ført til at stemningen på stadion ikke har vært all verden. Men så fikk klubben en meget god idé.

Saken fortsetter under videoen

Syngende supportere

Syngeseksjon. På grunn av utfordringene bestemte klubben seg for i 2013 å teste ut syngeseksjoner på stadion. Det ble en kjempesuksess. I 2014 bestemte klubben seg for å lage permanente syngeseksjoner.

I dag har vi en syngeseksjon på East Stand, der det er plass til rundt 1600 syngende supportere. Mot Liverpool var seksjonen på den øvre delen på East Stand. I tillegg har vi naturligvis Stretford End, der mange av de mest hardbarka supporterne står og synger.

Ny seksjon på 1200 seter

Fra og med årets sesong har Manchester United etablert en ny seksjon på 1200 seter for syngende United-fans på Stretford End. Dette er nok et tiltak for å bedre stemningen ytterligere på stadion.

I oppgjøret mot Liverpool fikk syngeseksjonene og Stretford End med seg hele stadion på å skape en fantastisk ramme rundt North West Derby. Den gode stemningen og tiltakene som gjøres, viser hvilket potensial som eksisteres på mektige Old Trafford.

Om du drar til Old Trafford og ikke kan sangene, så fortvil ikke. Den norske supporterklubben har lagd en samling av kjente United-sanger. Den finner du her.

De nye endringene som klubben har etablert, kan du lese mer om på deres egen hjemmeside.

Foto: Johannes Strand