Boikottet omstridt TV-ordning: Dette gjorde Newcastle-fansen med pengene

Newcastle, St. James Park, England
Foto: Martin Le Roy/Wikipedia

Morten Haugdahl Lie

20. oktober 2020

NewcastlePremier League

Newcastle-fansen samlet inn 20.000 pund og valgte å gi pengene til en lokal matbank i stedet for å se laget sitt på pay-per-view forrige helg.

Twitter-kontoen, Nufcfoodbank, melder at Newcastle-fansen har samlet inn 20 000 pund. Supporterne har valgt å gi pengene til byens West End-matbank i stedet for å betale for å se kampen mot Manchester United lørdag kveld.

Saken fortsetter under videoen

Premier League-kamper i oktober som ikke er øremerket til vanlig TV-dekning, kan bare sees direkte via Sky Sports eller BT Sports PPV mot en sum på 14,95 pund per kamp.

Misfornøyde fans

Det får imidlertid fotballfans til å rase. Mange føler at det har gått for langt når de allerede betaler vanlige abonnementer til kringkastere for å se live-kamper.

Premier League-sjef, Richard Masters, sa forrige uke at prissettingen for PPV-kamper var forsvarlig og at kringkasterne til slutt var ansvarlige for å sette prisen.

Premier League-klubbene har ennå ikke kommet til en enighet om hvordan de skal dele opp inntektene som genereres fra pay-per-view-kampene.

Nå har andre klubb-supportere slengt seg på trenden. Både Tottenham, Leeds og Burnley-fansen har valgt å støtte lokale matbanker.