Nordmann ble Chelseas første signering etter overgangsnekten

Frank Lampard, Chelsea, England
Foto: Reuters / Paul Childs

Morten Haugdahl Lie

16. januar 2020

ChelseaOvergangsrykterPremier League

Lørdag var han på Stamford Bridge for å se kampen mot Burnley, han fikk også møte manager Frank Lampard og spillerne.

Bryan Solhaug Fiabema (16) har signert en 3,5-års kontrakt med blåtrøyene etter et suksessfullt prøvespill i desember. Kontrakten blir ikke en såkalt proffkontrakt før han fyller 17 år i februar. Overgangen kan være verdt opp til ti millioner kroner i inntekter for Tromsø IL. Den norske klubben har også skaffet seg en viderekjøpsklausul i kontrakten.

Saken fortsetter under videoen

Han blir dermed Chelseas første kjøp siden klubben ble iført overgangsnekt på grunn av brudd på reglementet for å kjøpe spillere under 18 år.

Unggutten er fast inventar på Norges G17-lag. Han fikk en Eliteseriekamp for Tromsø før overgangen til Chelsea.

Første Nordmann siden Flo

Tore Andre Flo spilte i Chelsea fra 1997 til 2000 og fikk med seg 149 kamper og 50 mål, siden har det ikke blitt signert en eneste nordmann til Chelseas herrelag før nå.

Fiabema skal først og fremst bidra for klubbens U18 og U23-lag hvor han får Andy Myers og Jon Harley som trenere, i tillegg er nevnte Flo der som mentor og utviklingstrener for utlånte spillere.

Andre nordmenn som har spilt i Chelsea er Frode Grodås og Erland Johnsen.

Utviklingsmuligheter

I Chelsea kan unggutten gå i fotsporene til spillere som Tammy Abraham, Fikayo Tomori, Ruben Loftus Cheek, Mason Mount og Callum Hudson-Odoi som alle har vært på flere utlån før de nå spiller regelmessig på laget til Frank Lampard.

Fiabema er representert av agentene Imad El Hammichi og Amanuel Kidane samt spillerens far og agent, Louis Bell.

Stortalentet Josef Baccay (18) fra Lillestrøm skal også være aktuell for en overgang til Chelsea. Lillestrøms back fikk seks kamper i Eliteserien i forrige sesong og er tilknyttet samme agentfirma som Fiabema.

Foto: Reuters / PAUL CHILDS