Bekreftet: Sander Berge ute i flere uker

Sander Berge, Genk
Foto: TT News Agency/Reuters

Jørgen Haug

18. desember 2020

Manchester UnitedPremier LeagueSheffield United

En skadet Sander Berge måtte forlate banen få minutter ut i gårsdagens Premier League-oppgjør mellom Sheffield United og Manchester United på Bramall Lane.

Nordmannen holdt seg til baksiden av låret og la seg umiddelbart ned på gresset da han kjente at det nappet i muskulaturen.

Saken fortsetter under videoen

– Å miste Sander var et hardt slag for oss. Han har utvilsomt vært vår beste spiller denne sesongen, så vi måtte stokke om, sa Sheffield United-manager Chris Wilder til TV 2 etter kampen.

– Hvor alvorlig er skaden?

– Jeg vet ikke enda. Vi vil undersøke ham nå og i morgen tidlig, men det var nok til at han måtte byttes ut. Han startet kampen godt, og som jeg sa er han en viktig spiller. Å miste en viktig spiller er skuffende, svarte Wilder til den norske TV-kanalen.

Nå er dette bekreftet at Berge har pådratt seg en strekkskade, og at han trolig vil være ute i flere uker.

Tidenes svakeste start

Manchester United vant til slutt kampen 3-2 og tok sin tiende strake borteseier i Premier League. For hjemmelagets del ser situasjonen tilnærmet håpløs ut. Wilders menn står med ett fattig poeng etter tretten serierunder. Ifølge statistikk-guru Optajoe, er det tidenes svakeste start siden den engelske toppdivisjonen startet opp på slutten av 1800-tallet.