Bekreftet: De nye innbytterreglene består også neste sesong

Jürgen Klopp og Ole Gunnar Solskjær, Liverpool og Manchester United, England
Foto: Action Plus / David Blunsden

IFAB bekreftet i dag at regelen som sier at hvert lag kan gjennomføre spillerbytte fem ganger i løpet av en kamp fortsatt vil gjelde neste sesong.

Det kommer frem på IFAB (International Football Association Board) sin egen hjemmeside. Siden fotballen kom tilbake etter koronapausen har hver klubb hatt lov til å bytte fem spillere i løpet av hver kamp. Normalt er det kun lov med tre spillerbytter. Hver turnering bestemmer derimot selv om de fremdeles ønsker å benytte seg av disse reglene.

Saken fortsetter under videoen

Ikke bestemt enda

I Premier League, EFL og Scottish Premiership er det fremdeles ikke tatt en beslutning angående dette. Klubbene i Premier League skal møtes 24. juli for å diskutere saken. I Skottland skal de bestemme om byttereglene vil bestå den 22. juli.

Opprinnelig var reglene laget for å gi spillerne mer hvile i det tette kampprogrammet etter at fotballen stoppet opp i flere måneder grunnet koronaviruset.

Sky Sports-ekspertene Gary Neville og Jamie Carragher raste mot nyheten på Twitter i dag:

IFAB begrunner de siste bestemmelsene med at noen turneringer som startet opp igjen i 2020 vil ha kortere pause enn normalt før neste sesong begynner. I tillegg skriver de at 2020/21-sesongen vil avsluttes senere og tett inntil store internasjonale turneringer sommeren 2021.

Fikk du med deg dette?

Nå er datoene for sommerens overgangsvindu fastsatt