Arsenal-stjernen ute i tre måneder med skade

Foto: Paul Childs/Reuters

Isak Brønseth

30. september 2021

ArsenalPremier League

Granit Xhaka er ute av spill i rundt tre måneder på grunn av en skade i kneet. 29-åringen mister flere viktige kamper.

Arsenal bekrefter selv nyheten på sin hjemmeside. Nå venter en periode med rehabilitering for Xhaka.

Saken fortsetter under videoen

– Dette er åpenbart veldig dårlig nytt for Granit selv. Han har hatt noen skadetilfeller allerede denne sesongen, blant annet var han ute med koronavirus. Han var også suspendert, og nå er han ute med langtidsskade, sa Arsenals manager, Mikel Arteta.

Xhaka er inne i sin sjette sesong for London-klubben. Senest søndag spilte han en viktig rolle i Arsenals overbevisende 3-1-seier mot erkerival Tottenham. Den sveitsiske midtbanespilleren ble byttet ut etter 82 minutter.

Etterlengtet opptur

Arsenal startet sesongen på forferdelig vis, og sto med null poeng i Premier League etter tre kamper. Nå har laget vunnet sine tre siste kamper i ligaen, i tillegg til at de vant 3-0 mot Wimbledon i Carabao Cup den 22. september.

Kommende lørdag reiser de på besøk til overraskelseslaget Brighton & Hove Albion, som ligger på 6. plass i Premier League. Granit Xhaka ligger an til å gå glipp av viktige kamper mot blant annet Leicester City, Liverpool, Manchester United og Everton.

– Det er åpenbart en alvorlig skade. Det er som det er, og mentaliteten hans er på topp. Han vet hva han må gjøre nå. Alle i klubben vil også jobbe med han for å få Granit tilbake så raskt som mulig. Han vil også utvikle andre sider ved seg selv. Dette er den første alvorlige skaden han pådrar seg. Vi har også andre gode spillere som vil steppe inn i hans fravær, sa Arteta.

Arsenal vil nå være mer avhengig av Martin Ødegaard, som er i storform om dagen. Nordmannen står med én scoring i Premier League.

Les også:

Tidligere Premier League-stjerne legger opp: Endret forholdet mitt til fotball