Arsenal-legenden vil ha Arsène Wenger tilbake i klubben

Foto: Gaius Cornelius / Wikipedia

Isak Brønseth

26. april 2020

ArsenalPremier League

Martin Keown tror Arsène Wenger fremdeles har mye å bidra med i Arsenal. Han ønsker at franskmannen returnerer som styremedlem i klubben.

Den tidligere forsvarskjempen var selv en viktig del av Wengers mannskap i flere år. Han var blant annet med på å vinne Premier League og FA Cupen tre ganger hver med franskmannen som sjef. Keown sier i et intervju med talkSPORT at han tror Wenger ville hatt mye å bidra med i klubbstyret.

Saken fortsetter under videoen

– Wenger hadde stor suksess i Arsenal, så jeg tror ikke det er umulig at han kan komme tilbake. Men de må snakke sammen. Kanskje føler Arsène at han ikke vil steppe inn nå som andre tar seg av disse oppgavene, sier han.

Martin Keown spilte 310 ligakamper for Arsenal fra 1993 til 2004. Han har et spesielt forhold til Wenger, som kom inn som manager i 1996. I 22 år fram til 2018 ledet han klubben. Selv om hans siste tid i Arsenal ikke var like minnerik, tror Keown at det ville vært fantastisk om han returnerte som styremedlem.

– Jeg ville elsket å få disse menneskene sammen. Det ville vært fantastisk dersom Arsène Wenger kom inn og fikk ta viktige beslutninger for Arsenal igjen, forteller Keown.

Burde fått valgt sin etterfølger

Martin Keown mener også at Wenger burde fått en større rolle da klubben skulle velge hans etterfølger som manager. Valget falt på Uani Emery, som fikk sparken i november i fjor etter under ett år i sjefsstolen.

– Wenger er helt spesiell og svært intelligent. Det er helt bortkastet at han ikke er en del av klubben lenger. De går glipp av en enorm ressurs. Arsenal er Arsène Wengers store kjærlighet, fastslår Keown.