Åpner opp i ny selvbiografi: – På 90 minutter hadde jeg tapt 400 tusen pund

Foto: Кирилл Венедиктов/Wikipedia

Jørgen Haug

10. oktober 2020

ArsenalPremier LeaguePsykisk helse

Nicklas Bendtner fikk aldri den karrieren alle trodde han skulle få da han gikk til Arsenal som unggutt. I en ny selvbiografi åpner han opp om spillegalskapen sin.

Bendtner forteller om en episode fra da han var 23 år og Arsenal-spiller. Han var på sitt favorittkasino i London og spilte sjansespillet rulett.

Saken fortsetter under videoen

– Jeg var alt for full til å sitte ved det bordet. På 90 minutter hadde jeg tapt 400 tusen pund, sier Bendtner og legger til at det er vanskelig å snakke om.

I et intervju med den britiske avisen The Guardian sier Bendtner at han skulle ønske at han kunne skru tiden tilbake.

– Jeg ønsker å dra tilbake i tid og slå den unge gutten i hodet med en hammer. Få ham til å forstå hvilken sjanse dette er, at han har noe spesielt – noe han må ta vare på.

– Det er definitivt en stor anger at jeg ikke klarte å takle karrieren min på en mer positiv måte. Når jeg ser tilbake på det blir jeg lei meg fordi det er øyeblikk som er veldig sårende og vanskelig å snakke om, forteller Bendtner.

Verdensdagen for psykisk helse

I dag er det verdensdagen for psykisk helse. Bendtner sier at han ville gi ut en bok med den usminkede sannheten om fallet i karrieren.

– Jeg kunne ikke bare skrive en ny sportsbiografi hvor jeg roser meg selv. Heldigvis stolte jeg helt på Rune (forfatteren) og kunne åpne meg opp å si at det er bare en måte jeg kan gjøre det og det er med fullstendig ærlighet, fastslår den tidligere Arsenal- og Rosenborg-spilleren.

Les hele intervjuet med Bendtner i The Guardian her.