Åpenhjertig Sagna. Derfor ville han komme seg bort fra klubben han elsket

Tony O'Brien / Action Images

Morten Haugdahl Lie

7. april 2020

ArsenalManchester CityPremier League

Bacary Sagna var en av Premier Leagues beste høyrebacker i løpet av sin tid i Arsenal, men forlot klubben i 2014 etter å ha blitt desillusjonert.

Bacary Sagna forteller for første gang om da han forlot sitt «elskede» Arsenal i 2014, og innrømmet at klubbens motvilje om å åpne kontraktssamtaler, spilte en stor rolle.

Saken fortsetter under videoen

Etter å ha kommet til Nord-London i 2007, etablerte Sagna seg raskt som en av de beste forsvarerne i Premier League. Med stabile prestasjoner på høyrebacken, ble han raskt en publikumsfavoritt.

Han ble tatt ut til årets Premier League-lag i 2008 og 2011. Til sammen spilte han 284 kamper for The Gunners under hans syv år lange opphold i klubben. I 2014 lot han derimot kontrakten gå ut og signerte etterhvert for Manchester City hvor han spilte i tre år.

Det kan nevnes at Sagna føyet seg inn i en lang rekke av Arsenal-spillere som gikk til nettopp Manchester City i perioden 2010 – 2014. Adebayor, Toure, Clichy, Nasri og Sagna ble alle beskyldt for å gå etter pengene etter sine overganger.

Solgte de største stjernene

Den tidligere franske landslagsspilleren har nå avslørt hvorfor omstendighetene rundt Emirates Stadium, den gangen, ga ham ingen andre muligheter enn å forlate klubben.

– Jeg ble opprørt, ikke da Fabregas dro, fordi det var ganske sannsynlig at han skulle til Barcelona. Heller ikke da Nasri dro, men da Van Persie dro, var det som en uttalelse fra klubben. Han dro på en måte som ingen forsto. Han var en annen type spiller. Et dyr på banen, en målscorermaskin. Da han dro, lurte jeg på hvorfor Arsenal ikke prøvde mer å beholde ham, sa 37-åringen i et intervju med Goal.

Sagna reagerte også på salget av en annen stjerne i klubben på den tiden.

– Jeg forsto heller ikke Alex Songs overgang til Barcelona. De to dro samtidig, og jeg fikk vite det av den franske pressen. Det gjorde meg virkelig fortvilet.

Klubben prøvde ikke hardt nok

Med et år igjen av kontrakten, hadde ikke Sagna hørt noe om en kontraktsforlengelse av klubben.

– For meg, personlig, hvis de ville at jeg skulle bli, ville jeg blitt. Men jeg følte ikke at de gjorde alt for at jeg skulle bli værende. Jeg forventet ikke at de skulle løpe rundt etter meg, men jeg forventet i det minste at de skulle vise meg litt kjærlighet og få meg til å føle at de ville at jeg skulle bli ett år før slutten av den samme kontrakten jeg hadde hatt i seks år, uten å be om en krone til.

– Men de snakket først med meg etter at jeg gjorde et intervjuet med L’Equipe. Jeg følte meg ikke komfortabel i det hele tatt. Dette gjorde meg vondt som spiller og som person fordi jeg alltid ga mitt beste, jeg ba aldri om noe iløpet av mine år som Arsenal-spiller. Jeg banket ikke på klubbens dør for å endre kontrakt, jeg respekterte kontrakten min, men måten jeg forlot klubben på var litt skitten. Jeg likte det ikke, jeg følte meg ikke komfortabel lenger.

Det var ikke på grunn av penger

Sagna nekter for at penger var motivasjon for å signere for Manchester City, til tross for at Arsenal-fansen beskyldte høyrebacken for det.

– Det handlet ikke om penger som folk tror eller å forlate Arsenal for å vinne pokaler. Nei, jeg var fornøyd i Arsenal, men jeg var fortvilet. Jeg husker Arsenal-fansen sang «vi vil at du skal bli», men jeg hadde ikke hodet på rett plass og kunne ikke bli. Jeg husker at min far og min bror kom til en kamp for å se meg spille, men de kjente ikke igjen meg. Jeg klarte ikke å fokusere lengre.

Sagna vant FA-cupen med Arsenal i 2014 og Ligacupen med Manchester City i 2016. Høyrebacken spilte totalt 10 sesonger i Premier League.