Afrikas rikeste mann vil kjøpe opp den engelske storklubben

Nigerianske Aliko Dangote
Foto: World Economic Forum/Wikipedia

Morten Haugdahl Lie

14. januar 2020

ArsenalØkonomiPremier League

Aliko Dangote fra Nigeria er Afrikas rikeste mann. Nå håper han å kjøpe opp Arsenal i 2021.

Ryktene om at Aliko Dangote fra Nigeria ville kjøpe Arsenal, verserte allerede i 2018. Nå, to år senere forteller han i talkshowet «David Rubenstein show» at han planlegger å kjøpe London-klubben allerede neste år.

Saken fortsetter under videoen

Dangote, som er god for 8,5 milliarder Euro, er Afrikas rikeste mann og har grunnlagt Dangote Cement, som er Afrikas største sementprodusent.

Planlegger oppkjøp i 2021

Dangote er Arsenal-supporter og kan fortelle at oppkjøpet kommer til å skje når tiden er riktig.

– Jeg kommer til å kjøpe klubben en dag, men akkurat nå holder vi på med prosjekter verdt 20 milliarder som vi må konsentrere oss om først. Jeg kommer til å kjøpe Arsenal når vi har bygget opp selskapet og gjort ferdig prosjektene våre, det kan skje i 2021, avslutter Dangote.

Upopulær Arsenal-eier

Arsenal-fansen har skreket på Stan Kroenkes avgang som Arsenal-eier i mange år. Kroenke er sjeldent å se på Emirates og bruker heller tid og penger på basketlaget Denver Nuggets og det Amerikanske fotballlaget LA Rams som han også eier.

Stan Kroenkes sønn, Josh, er direktør i Arsenal-styret. Han gikk ut i sommer og ba fansen om å være begeistret etter at klubben hentet Nicolas Pepe, David Luiz og Kieran Tierney. Det har imidlertid ikke vært mye begeistring å spore for fansen som igjen har dratt frem «Kroenke Out»-plakatene.

Nigerianske Aliko Dangote (62) ønsker å kjøpe opp den engelske storklubben Arsenal.

Arsenal ligger på 10. Plass i Premier League etter 21 runder men med nyansatte Mikel Arteta bak roret, har det sett bedre ut enn på lenge for rødtrøyene fra London.

Foto: World Economic Forum/Wikipedia

Fikk du med deg denne saken?

Så mye tjener den svært upopulære United-sjefen