73 års ventetid kan være over: I kveld kan de rykke opp til Premier League

Foto: Jbmg40 / Wikipedia

Isak Brønseth

4. august 2020

BrentfordChampionshipFulhamPremier League

I 1947 rykket Brentford ned fra det som den gang var engelsk fotballs øverste nivå. Tirsdag kveld spiller de opprykksfinale på Wembley.

De 73 årene har for klubben fra vest i London vært fylt med både oppturer og nedturer. Etter flere sesonger der de spilte på tredje og fjerde nivå i ligasystemet, etablerte de seg i League One i 2010. I 2014 gikk ferden opp til Championship. Nå venter Fulham i opprykksfinalen på Wembley.

Saken fortsetter under videoen

Imponerte etter koronapausen

Brentford ble nummer tre i årets utgave av Championship. I første runde av kvalifiseringen til opprykk ble Swansea City slått 3-1. Etter koronapausen vant de hele syv kamper på rad, deriblant en 2-0-seier på bortebane mot kveldens motstander.

Fulham ble på sin side nummer fire. De slo Cardiff City i første runde. Begge lag endte derimot med samme poengsum, noe som indikerer at vi vil få et jevnspilt oppgjør i kveld.

– Vi er veldig klare for kampen. Vi er fylt opp med energi, og vi kan føle det fra fansen. Det er spesielt, og jeg tror det kommer til å bli en magisk kveld, sa Brentfords danske angrepsspiller Emiliano Marcondes i forkant av kampen:

En kamp av enorm verdi

Ifølge tall fra Deloitte, gjengitt av Sky Sports, skal Brentford ha muligheten til å sikre seg hele 1,9 milliarder kroner dersom de rykker opp til Premier League. For Fulham er kampen verdt intet mindre enn 1,6 milliarder kroner.

Fulham var nylig i Premier League, og rykket ned til nivå to i 2019. Norske Stefan Johansen er forventet å sitte på innbytterbenken for de hvitkledde.

Fikk du med deg dette?

Siste: Nå er det like før City presenterer sin nye stjerne