Nå kan den engelske storklubben endelig få nye eiere

Foto: Brian Minkoff-London Pixels/Wikipedia

Jørgen Haug

14. april 2020

NewcastlePremier League

Newcastle-eier Mike Ashley skal være i avanserte samtaler med PCP Capital Partners om kjøp/salg av klubben. Det melder Sky Sports. 

Sky Sports skal ha kilder fra personer med direkte tilknytning til oppkjøperne. Ashley skal i utgangspunktet ha krevd 340 millioner pund for klubben, men skal være villig til å senke kravet til rundt 300 millioner pund. Det spekuleres i at koronaviruset skal ha senket markedsverdien.

Saken fortsetter under videoen

The Saudi fund (PIF), kontrollert av Prince Mohammed bin Salman, skal være involvert i oppkjøpet. PIF skal være villig til å kjøpe opp 80 prosent av klubbens aksjer.

Amanda Staveley fra PCP Capital vil eie 10 prosent av aksjene. Det er ventet at hun vil spille en nøkkelrolle i driften av klubben. Staveley skal også ha forsøkt å kjøpe klubben i 2017.

De resterende 10 prosentene vil ventelig bli kontrollert av milliardærbrødrene David og Simon Reuben.

Dermed kan det tyde på at den upopulære eieren Mike Ashley er ferdig som Newcastle-eier etter 13 års eierskap. Newcastle-fansen har flere ganger uttrykt sin store misnøye med eieren. Det var blant annet svært upopulært at man i fjor ikke klarte å beholde Rafa Benitez som manager i klubben etter gode resultater over flere sesonger.