Verdensmester og Ballon d’Or-vinner var på vei til Old Trafford

Ronaldinho og Barcelona feirer ligatriumf. Foto: Mutari/Wikipedia

Jørgen Haug

16. mai 2020

BarcelonaManchester United

Ronaldinho dominerte fotballverdenen på 2000-tallet. Sommeren 2003 var han svært nær en overgang til Manchester United, men endte istedet opp i Barcelona.

Paul Scholes fortalte hvor nær den brasilianske magikeren var Manchester United i en BBC-podkast denne uken. Tidligere har Ronaldinho selv beskrevet situasjonen:

Saken fortsetter under videoen

– Jeg hadde snakket med Sandro Rosell før det ble forhandlet om en overgang til United. Jeg hadde lovt Rosell å komme til Barcelona om han ble president i klubben. Det var bare detaljer igjen av forhandlingene med United, da Rosell ringte og sa han kom til å vinne presidentvalget i Barcelona. Jeg holdt det jeg hadde lovet, og det ble Barcelona, sa Ronaldinho den gang.

Scholes forteller at United-spillerne hadde sett frem til å spille med teknikeren.

– Vi var veldig spente, og visste hvilken spiller Ronaldinho var. Vi visste at han ville tilføre oss masse – nesten som da Cantona kom til klubben.

Stor skuffelse

Dermed var skuffelsen stor da han valgte Barcelona. Tre dager etter signeringen møttes Barcelona og Manchester United i en treningskamp.

– Det var skikkelig rart, for da var hele laget innstilt på å sparke ham ned fordi han ikke signerte for oss, forteller Scholes.

Noen uker senere signerte istedet en ung Cristiano Ronaldo for de røde djevlene. Det ble et brukbart plaster på såret.