United-stjernens far skadet utenfor Wembley før EM-finalen

Marcus Rashford og Harry Maguire, Manchester United, England
Foto: Reuters / JASON CAIRNDUFF

Isak Brønseth

15. juli 2021

EnglandEuropamesterskapetManchester United

Harry Maguire og England tapte EM-finalen på straffesparkkonkurranse mot Italia. Forsvarsspillerens far skadet seg før kampen.

Det kommer fram i et intervju som Maguire gjorde med The Sun. Faren, Alan, har kanskje brukket to ribben i en hendelse utenfor Wembley før kampen startet.

Saken fortsetter under videoen

Mye skjedde i tiden før kampstart. Engelske supportere forsøkte å bryte seg inn på arenaen, og noen steder endte det med slagsmål. United-spillerens far skal på uheldig vis blitt skadet i alt kaoset.

– Min far var midt i det, og slet med å puste etter å ha blitt trampet på. Det var en veldig uhyggelig opplevelse for han, og han sa at han var redd, sa Maguire.

Maguire spilte en bra kamp mot Italia. 28-åringen scoret på sin straffe i straffesparkkonkurransen, og ble i tillegg én av elleve spillere på UEFAs EM-lag. Han har to barn.
– Heldigvis hadde han ikke min nevø eller noen av mine barn på skuldrene da det skjedde. Jeg er glad for at barna mine ikke dro på kampen, sa han.

Håper ikke det påvirker VM-sjansene

Maguire hadde rundt 20 familiemedlemmer til stede på Wembley for å se kampen. Nå håper han at alt som skjedde ikke påvirker Englands sjanser for å bli vertsnasjon når VM i 2030 sparkes i gang.

– Måten noen oppførte seg på var feil. Det har vært fantastisk å spille på Wembley, og og fansen har vært utrolig, bortsett fra de få som gjorde slikt før finalen. Vi må lære, og jeg tror England vil være en fantastisk plass for et VM, sa han.

Les også:

José Mourinho hentet Premier League-spiller til Roma