United-spiss med hjerteskjærende melding til hjemlandet

Odion Ighalo. Foto: Кирилл Венедиктов/Wikipedia

Morten Haugdahl Lie

21. oktober 2020

Manchester United

Odion Ighalo stempler den nigerianske regjeringen som mordere etter en massakre i Lekki, delstaten Lagos.

Nigerianske soldater utløste skudd mot demonstranter som ba om nedleggelse av en enheten, Special Anti-Robbery Squad (SARS), tirsdag.

Saken fortsetter under videoen

Protestene skal i utgangspunktet gått fredelig for seg, da soldatene begynte å skyte. Flere mennesker omkom i hendelsen, skriver blant andre theafricareport.

Ighalo tok til Twitter etter Uniteds seier mot PSG for å sende en melding direkte til myndighetene.

– Jeg er ikke den typen fyr som snakker om politikk, men jeg kan ikke tie lenger for det som skjer hjemme i Nigeria, starter Ighalo.

– Jeg vil si at den nigerianske regjeringen er en skam for verden etter å ha drept sine egne borgere. Sende militæret for å drepe ubevæpnede demonstranter fordi de protesterer for sine egne rettigheter? I dag 20. oktober 2020 vil dere bli husket i historien som den første regjeringen som sendte militæret til byen for å begynne å drepe egne borgere. Jeg skammer meg over denne regjeringen, vi er lei av dere og vi orker ikke dette lenger.

Nå ber United-spissen britiske myndigheter om å gripe inn.

– Jeg ber den britiske regjeringen og alle lederne i verden om å se på hva som skjer i Nigeria og hjelpe de fattige innbyggerne. Regjeringen dreper sine egne borgere, avslutter spissen.